Szórakozás

Polgár Kriszta: Egyszer egy anyuka rám szólt a strandon, nem gondolom-e, hogy egyrészes fürdőruhában kellene lennem

Kapta mindezt azért, mert anyaként bikiniben ment fürdőzni.

A minap jelent meg a Hová tűnt? legújabb része, melyben Polgár Kriszta beszélgetett Palik Lászlóékkal. A modell mesélt a férjéről, a gyerekeiről, a jövőbeli terveiről és arról is, hogyan élte meg azt, hogy a családja miatt feladta a saját karrierjét.

A házaspár hat évvel ezelőtt költözött ki az Egyesült Államokba a két kisfiukkal. Ők mostanra iskolások, a kislányuk pedig, aki már Amerikában született, szeptemberben kezdi majd a bölcsödét. Mint kiderült, Polgár férje egy olajtársaságnál dolgozik, az elmúlt évek alatt HR igazgató lett a cégnél. Mikor a modellel megismerkedtek, még nem volt vezetői beosztásban.

Polgár a kiköltözése óta sokszor megkapja a kérdést, hogy ő mivel foglalkozik kint. Mint mondta, több képzést is elvégzett az USA-ban, a kislánya születése előtt pedig egy egészségügyi központban dolgozott, egészen az utolsó hónapig.

Sokszor megkapom, hogy de tényleg, te egy ilyen unatkozó feleség vagy odakint? Ilyenkor azért elgondolkodom, hogy ők végiggondolják azt, hogy nekem volt valahol itthon egy, ha karriernek lehet nevezni, akkor nevezzük annak. De én ezt tudtam volna tovább építeni. Mégis úgy éreztem, hogy a családunk, a gyerekeink jövője miatt én ezt a dolgot feladom, és szeretném, ha ezt a vonalat továbbépítenénk. Igazából inkább ott leszek a férjem mögött egy biztos hátországnak, és a gyerekeimnek, minthogy a saját kis esetleges karrieremet építsem.

Hozzátette, voltak nehézségei, de végül mindig keresett magának valamilyen elfoglaltságot. Ami a gyereknevelést illeti, bár az év jelentős részét Amerikában tölti a család, a férjével igyekeznek a szerintük legmegfelelőbb értékrendet közvetíteni a fiaik és a kislányuk irányába, ami nem feltétlenül a helyi. Fontosnak tartják továbbá az anyanyelvük gyakorlását is, így náluk az a szabály, hogy otthon  csak magyarul szabad beszélni, bár előfordul, hogy a fiaik egymás között angolul kezdenek el társalogni.

Azzal, hogy a gyerekeket kivittük Amerikába, adtunk nekik egy ilyen kinyitott kalitkát. Az egyáltalán nem biztos, hogy ők ott akarnak lenni, vagy Magyarországon, vagy bármilyen már országban a világon. Szerintem ez a tudatosság bennünk abból ered, hogy szeretnénk mindenfélét megtanítani nekik. Látják az amerikai létet, és látják a magyar létet, vagy a szülőséget, a családmodellt

– magyarázta Polgár, aki úgy tapasztalta, hogy az ő környékükön, Texasban sok mindenben elég keretesen gondolkoznak az emberek.

Nekem például volt egyszer olyan, hogy egy strandon bikiniben voltam, nem ám kis csíktangában, hanem egy normális bikiniben, és egy anyuka rám szólt, hogy hát így, hogy gyerekeim vannak, nem gondolom, hogy egyrészes fürdőruhában kellene lenni? Pedig semmi kirívó nem volt benne.

Ennek ellenére úgy véli, vannak dolgok, amikben az amerikaiak nagyon lazán gondolkodnak, ilyen például a gyereknevelés is. Tapasztalatai szerint sokszor nem szólnak rá a felnőttek a gyerekeikre olyan helyzetekben, ami nála már eléri az ingerküszöböt. Többször volt már tanúja annak, hogy a fiatalok tiszteletlenül beszéltek a szüleikkel, akik emiatt nem is zavartatták magukat. Azt mondja, ezt rossz látnia, és nem szeretné, ha a gyerekei is követnék ezt a példát.

A jövőt illetően korábban elmondta, nem tervez visszatérni arra a munkahelyre, ahol a kislánya születése előtt dolgozott. Valamilyen saját vállalkozásba szeretne kezdeni, mielőtt viszont nekivágna, még sok dolognak utána kell néznie.

A család egyébként a napokban tért vissza az Egyesült Államokba. Az utazás előtt a modell az RTL Reggeliben vendégeskedett, ahol elárulta, hogy általában másfél bőröndnyi fűszerrel szokott visszatérni Amerikába, hogy minél tovább kitartson a készlet, amiből magyaros ételeket főzhet a családjának.

Kapcsolódó
Polgár Kriszta minden évben másfél bőröndnyi magyar fűszerrel utazik vissza Amerikába
Hazatéréskor ajándékokat pakol a megüresedett helyekre, amiket a családja itthon élő felének és a barátainak hoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik