Szórakozás

Kiderült, mi okozta Robert De Niro 19 éves unokájának halálát

Laurent KOFFEL / Gamma-Rapho via Getty Images
Laurent KOFFEL / Gamma-Rapho via Getty Images
Leandro De Niro-Rodriguezre július 2-án találtak rá holtan.

Július elején 19 éves korában elhunyt Leandro De Niro-Rodriguez, Robert De Niro unokája. Az Oscar-díjas színészt megrendítette a halálhír, közleményében arra kért mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család privát szféráját, hogy „fel tudjuk dolgozni Leo elvesztését”. Egy héttel később New Yorkban végső nyugalomra helyezték De Niro-Rodriguezt, ugyanabban a temetőben, ahol dédapja is nyugszik.

Kedden a New York-i vezető orvosszakértői hivatal bejelentette Leandro De Niro-Rodriguez halálának okát, így most már biztos, hogy

véletlen kábítószer-túladagolás következtében hunyt el.

Úgy fogalmaztak, a fiú „tiltott drogok mérgező kombinációjától” halt meg, számolt be róla a PageSix. A boncolási jegyzőkönyv szerint De Niro-Rodriguez balesetnek minősített halálakor fentanil, bromazolám, alprazolám, 7-aminoklonazepám, ketamin és kokain volt a szervezetében.

Leandro De Niro-Rodriguez anyja, Drena De Niro már korábban megerősítette a gyanút, miszerint a tinédzser drogtúladagolásban halt meg. Múlt hónapban egy kommentjében azt írta: „Valaki fentanillal megspékelt tablettákat adott el neki, amikről tudták, hogy meg vannak spékelve, mégis eladták neki.”

Július közepén a halálesettel kapcsolatban letartóztattak egy húszéves nőt, akit azzal vádolnak, hogy ő adta el a kábítószert a fiúnak. Az ügy tárgyalása várhatóan még a hónapban megkezdődik.

Fentanil

A fentanil a kábítószerek körébe tartozó gyógyszer, az egyik legerősebb, klinikai alkalmazásban lévő szintetikus kábító fájdalomcsillapító (analgetikum) és intravénás anesztetikum (narkotikum). Az Egyesült Államokban a leghalálosabb drognak tartják. Azért különösen veszélyes, mert elenyésző a különbség a fogyasztói és a halálos dózis között, így nagyon könnyen túladagolható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik