Szórakozás

Riley Keough először nyilatkozott a családi nézeteltérésről, ami az édesanyja, Lisa Marie Presley halála után bontakozott ki

Michael Kovac / Getty Images for The Humane Society Of The United State
Michael Kovac / Getty Images for The Humane Society Of The United State
Priscilla Presley januárban támadta meg a lánya végrendeletét, miután tudomást szerzett arról, hogy kizárták őt a hagyatékából.

Év elején érkezett a hír, miszerint elhunyt Lisa Marie Presley, Elvis és Priscilla Presley egyetlen lánya. Halálnak oka csak hónapokkal később derült ki: az énekesnő vékonybélelzáródásból eredő szövődmények miatt veszítette életét.

Lisa Marie Presley 2016-ban módosította a végrendeletét, melynek értelmében kizárólag a gyerekei, Riley és Benjamin Keough örökölték volna a hagyatékának vagyonkezelői szerepét – utóbbi időközben 2020-ban, 27 éves korában elhunyt.

Priscilla Presley január végén megtámadta a végrendeletet: azzal érvelt, hogy a módosítást nem kézbesítették neki még lánya életében, noha ezt a végrendelet kifejezetten megköveteli. Úgy vélte, amiatt is kérdéses az említett dokumentum hitelessége, mert Lisa Marie Presley hibásan írta le benne a nevét (Priscilla Presley-ét), illetve jelezte, hogy a szignója is szokatlan, „nincs összhangban a megszokott aláírásával”. Hangsúlyozta továbbá, hogy a módosítást sem közjegyző, sem pedig tanúk nem igazolták.

Keoughnak és Presleynek végül sikerült megegyeznie: előbbi lett Elvis Presley memphisi, Graceland nevet viselő birtokának egyedüli tulajdonosa, kizárólagos vagyonkezelőként pedig lehetővé tette a nagyanyjának, hogy a továbbiakban is különleges tanácsadóként tevékenykedhessen és havi fizetést kapjon a vagyonkezelésben betöltött szerepéért. Engedélyt adott neki továbbá arra is, hogy a néhai férje, Elvis Presley mellé temetkezhessen majd Gracelandben.

Presley és Keough nézeteltéréseit illetően több cikk is megjelent az elmúlt hónapokban, a spekulációkkal kapcsolatban a színésznő a Vanity Fairnek szólalt meg először. A kedden megjelent címlapinterjúban Keough úgy fogalmazott, igyekszik olyan választ adni a nagyanyját illető kérdésre, aminek a szavakba öntése nem vesz igénybe húsz percet.

Volt egy kis felfordulás, de most már minden olyan lesz, mint amilyen volt. Ő egy gyönyörű nő, akinek hatalmas része volt abban, hogy megteremtse a nagyapám örökségét és Gracelandet. Ez nagyon fontos a számára. Ő volt élete szerelme. Bármi, ami a sajtóban mást sugall, elszomorít, mert ő végső soron csak szeretni és védelmezni akarja Gracelandet, a Presley családot és az örökséget. Ez az egész élete. Szóval ez egy nagy felelősség, amit megpróbált magára vállalni. Korábban semmi ilyesmi nem volt része a kapcsolatunknak. Csak a nagyim volt

– magyarázta a színésznő, aki a veszteségeiről, köztük a bátyja haláláról is beszélt az interjúban. Mint mondta, miután Benjamin elhunyt, közel költözött az édesanyjához, ez idő alatt hat hónapon át heti 2-3 alkalommal is nála aludt. Emlékei szerint ha Lisa Marie-n múlott volna, tokkal-vonóval magához költöztette volna őt.

Keough azt is elárulta, hogy a Golden Globe-gála utáni Elvis-partin találkozott utoljára az édesanyjával. Együtt vacsoráztak.

Akkor láttam őt utoljára. Emlékszem, arra gondoltam, mennyire gyönyörű, ez volt a legerősebb emlékem a vacsoráról.

A gyászt illetően a színésznő elárulta, rengeteg fájdalmat élt meg az elmúlt években, melyeknek hatására úgy érezte, a lelkének bizonyos részei meghaltak, de közben felerősödtek benne azok a tulajdonságai, amelyek a megpróbáltatások által jöttek létre.

Amikor elveszítettem a bátyámat, semmiféle útiterv nem volt, csak sok nagy érzelem, amivel nem tudtam, mit kezdjek. Amikor az anyámat veszítettem el, kicsit jobban ismertem a folyamatot, és rájöttem, hogy a munka nagyon hasznos. Dühítőnek találom, amikor az emberek azt mondják, a boldogság választás kérdése, de a abban a pillanatban úgy éreztem, előttem van a lehetőség: hogy feladom és hagyom, hogy ez az esemény magával ragadjon, vagy bátorságot gyűjtök feldolgozni. Úgy döntöttem, megpróbálok túljutni rajta, és nem hagyom, hogy elragadjon

– mondta a magazinnak.

Kapcsolódó
Riley Keough lett Lisa Marie Presley hagyatékának egyedüli vagyonkezelője
A döntés Priscilla Presley-vel folytatott jogi vita után született meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik