Élet-Stílus

Kiderült, mi okozta Lisa Marie Presley halálát

Jun Sato / WireImage / Getty Images
Jun Sato / WireImage / Getty Images
A TMZ hozta nyilvánosságra a halottkém jelentését.

Lisa Marie Presley, Elvis és Priscilla Presley egyetlen lánya év elején hunyt el. Szívmegállással szállították kórházba januárban, halálhírét az édesanyja jelentette be. 54 éves volt.

Az orvosszakértő-csapat ekkor nem tudta megállapítani, mi okozhatta az énekesnő halálát, így halasztást kértek. A TMZ most arról számolt be, hogy a birtokukba került dokumentumok szerint Presley vékonybélelzáródásból eredő szövődmények miatt hunyt el.

A portál később a toxikológiai jelentés másolatát is megszerezte, melyben arról írtak, hogy Presley vérében terápiás szintű oxikodont (egyfajta opioid) és buprenorfint is találtak – utóbbit az opioidfüggőség kezelésére is használják. Mint emlékeztettek, az opioidok székrekedést idézhetnek elő, ami bélelzáródáshoz vezethet – ez okozta végül az énekesnő halálát is.

A jelentés szerint Presley szervezetében a Quetiapin nevű antipszichotikumnak is voltak nyomai.

Kábítószergyanús anyagot nem találtak az énekesnő otthonában, amikor kórházba szállították, később a vizelettoxikológiai szűrése is negatív lett.

A TMZ hozzátette, hogy az énekesnő néhány hónappal a halála előtt egy kozmetikai beavatkozáson esett át, a fájdalma enyhítésére írtak fel neki opioid tartalmú gyógyszert. Kórelőzménye szerint viszont Presley gyakran elfelejtette, hogy már bevette a gyógyszereit, ezért több alkalommal is újra bevette őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik