Szórakozás

Majkáék magukra vállalták Mehringer Marciék hangszerparkjának visszaállítási költségeit

TV2 és Szabó Gábor / RTL
TV2 és Szabó Gábor / RTL
A Mehringer zenekar pénteken súlyos közúti balesetet szenvedett, amiben minden felszerelésük odaveszett.

Ahogy hétvégén a 24.hu-n is beszámoltunk róla, súlyos autóbalesetet szenvedett Mehringer Marci és zenekara, mikor az Ördögkatlan Fesztiválra tartottak. Utóbb kiderült: autójuk durrdefektet kapott, kisodródott az útról, és felborult. Az X-Faktor 2021-es évadának felfedezettje az elmúlt napokban folyamatosan tájékoztatta rajongóit a történésekről, hétfőn például Instagramon elmondta, hogy a zenekar dobosát, Fricket életveszélyes állapotban szállították kórházba, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. Állapota stabil, de hosszú felépülési időszak előtt áll. A többiek csonttöréseket és zúzódásokat szereztek, őket nagyrészt már hazaengedték a kórházból. A személyi sérüléseken túl minden koncertezéshez szükséges eszközük is odalett a balesetben. Mehringer elmondta, most az a legfontosabb számukra, hogy kiheverjék a balesetet, és valószínűleg sokáig nem fognak tudni koncertezni.

A zenekar a károk megtérítésére és Frick rehabilitációjára adománygyűjtést szervezett, ötmillió forintot szerettek volna összegyűjteni. Hozzátették: amennyiben a gyűjtés túllépi az elért célt, a fennmaradó összeggel a szekszárdi mentőalapítványt támogatják, akik a helyszínen ellátták őket.

Mehringer Marci hétfő este megosztott egy újabb bejegyzést a közösségi oldalán, melyben bejelentette:

Számunkra is teljesen felfoghatatlan módon Majkáék felajánlották, hogy magukra vállalják a hangszerparkunk visszaállításának teljes költségét. Őszintén nincsenek szavak, nem tudom, hogyan tudnánk ezt elégszer megköszönni, nem is hiszem, hogy meg lehet igazán. Ennél nagyobb segítséget nem is tudom, hogy kaphatnánk-e egyáltalán.

A posztját úgy folytatta, „ez akkora fordulópont és akkora terhet vesz le a hátunkról, hogy szeretnénk mi is fordítani egy nagyot mindenen, és a lehető legtöbbet visszaadni a közösségnek, hálánk jeléül. Azt beszéltük meg a fiúkkal és a menedzserünkkel, hogy az így fennmaradó adományokat nem csak a mentősöknek továbbítanánk, hanem rajtuk kívül a pécsi és a kaposvári kórházat is megajándékoznánk, akik segítik mindannyiunk felépülését.”

A zenész még egyszer köszönetet mondott a támogatásért, és azt ígérte, hamarosan beszámolnak a továbbiakról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mehringer Marcello (@marcimehringer) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik