Szórakozás

Miután látták, hogyan készül, rengetegen fogadták meg, hogy nem vesznek többé eldobható e-cigit

Rettenetesen veszélyes és környezetszennyező: sokaknál ez kevés volt ahhoz, hogy leszokjaknak a manórudazásról, egy videó azonban tömegeket tántorított el.

A csapból is az Elf Barról, szabad fordításban manórúdról, vagyis az egyszer használatos elektromos cigarettákról szóló hírek folytak egy évvel ezelőtt. A jellemzően utcai árusoktól beszerezhető dohányzást helyettesítő eszközök körül azért alakult ki szabályos hisztéria, mert a vevőknek általában fogalmunk sincs, mennyi nikotint tartalmaz a gőz, melyet a rúdból a tüdejükbe szívnak, így az Elf Bar használata rosszullétet, nikotinmérgezést okozhat.

A termék másik problémája az, hogy szín és ízvilágával egyértelműen a tizenéveseket célozza, fiatalok tömegeit csábítva a nikotinfüggőségbe, a harmadik pedig az, hogy mivel elektromos és egyszer használatos, iszonyatos mennyiségű veszélyes hulladékot termel.

Ezek az érvek, bármilyen súlyosak is, nem voltak elegendők ahhoz, hogy tömegek hagyjanak fel a manórudazással. Egy videó, mely az Elf Bar gyártását mutatja be, azonban igen.

A Lad Bible című brit bulvárportál legalábbis azt írja, tömegek fogadták meg, hogy soha többé nem vesznek egyszerhasználatos elektromos cigarettát, miután megnézték ezt az alig másfél perces videót.

Első ránézésre talán fel sem tűnik, mi az, ami a felvételen kiakasztotta a nézőket, ezért eláruljuk: az, hogy a gyári munkás gumikesztyű nélkül fogdossa a készülékek szipkarészét.

Kapcsolódó
„Ennél szarabb konstelláció nincsen” – dílerek még árulják a városban az Elf Bart, aminek hatásairól szinte semmit sem tudni
Az elmúlt hetekben felkapott Elf Bar kereskedelmét és fogyasztását a hatóság már keményen bünteti, ám a városban dílerektől még megvásárolható a manórúd. Az Elf Barról kiderült tudnivalókról és potenciális kockázatokról a Szent Ferenc Kórház főigazgatóját kérdeztük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik