Szórakozás

„Pornó az utcán” – nem tetszik a londoniaknak, hogy egy modell a város plakátjain hirdeti az OnlyFans-oldalát

Háborognak London lakói, miután az elmúlt napokban egészen szokatlan, sokakat zavarba hozó óriásplakátok lepték el a város különböző pontjait. A BBC beszámolója szerint egy Eliza Rose Watson nevű fehérnemű-modell döntött úgy, hogy óriásplakátok segítségével fogja hirdetni Onlyfans-oldalát a brit fővárosban, és bár szerinte ezzel az ég világon semmi baj nincs, több helyi lakos is felháborodott a hirdetéseken. Olyannyira, hogy már a brit reklámszabályozó hatósághoz is záporoznak a bejelentések.

A szervezet által kiadott közlemény szerint a panaszosok azt kifogásolják, hogy a reklám nem megfelelő, különösen ilyen környezetben nem, ahol gyerekek is láthatják. Egyelőre vizsgálják a bejelentéseket, ezután tudják csak eldönteni, hogy szükség van-e beavatkozásra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eliza Rose Watson (@elizarosewatson) által megosztott bejegyzés


A BBC megszólaltatta a modellt, aki értetlenül áll a lakosok reakciója előtt, szerinte a hirdetése semmiben nem különbözik a többi, felnőtteknek szóló reklámtól.

Ez egy művészi fotó, ami egy 34 éves nő felsőtestét ábrázolja

– jelentette ki Watson, hozzátéve, hogy szerinte az ő hirdetése semmivel sem „felnőttesebb”, mint például az alkoholreklámok, vagy az olyan óriási fehérneműs fotók, amelyek a plázák falait diszítik.

Egyáltalán nem tartaná jó ötletnek, ha a panaszok miatt el kellene távolítani a plakátokat, de elsősorban nem azért, mert elesne a reklámtól, hanem mert azzal csak tovább démonizálnák a hozzá hasonló nőket és férfiakat.

„Vajon szégyennel és megbélyegzéssel lehet a legjobban kezelni egy dolgot, ami mindenhol jelen van?” – adott nyomatékot a szavainak. A modell szerint egyébként az már régen rossz, ha a gyerekek felismerik az Onlyfans logóját, ebben pedig neki semmilyen felelőssége nincs.

A BBC megszólaltatott néhány helybélit, akik kifogást emeltek a plakátok ellen. Közülük az egyik férfi azt nyilatkozta, neki semmi baja nincs azzal, ha valaki követi az álmait és sikeres akar lenni a munkájában – mindaddig, amíg ez legális. Az ehhez hasonló reklámokról viszont rossz véleménnyel van, mert szerinte rossz befolyással vannak a fiatalokra, így különösen károsnak tartja, hogy Watson egyik plakátját épp egy iskola közelében helyezték ki.

„Nem szeretném, ha itt lenne, mert nem illik egy ilyen területre. Semmilyen területre nem illik” – ezt már egy nő mondta, aki nemcsak a gyerekeket félti az alkotásoktól, hanem az arra járó sofőröket is. Egy másik nő ugyanakkor a védelmébe vette a plakátokat, és a panaszkodók szerinte túlreagálják a dolgot.

„Láttam már korábban bikinis nőket, valószínűleg úgy sétálnék el mellette, hogy észre sem venném” – jelentette ki.

A vizsgálódás tehát továbbra is folyik, az atrocitások azonban már most elkezdődtek. A nő egyik plakátjára festékszóróval már felírták, hogy „tartsd távol a pornót az utckáról”.

Kapcsolódó
A srác, aki testével gyűjt pénzt az olimpiai induláshoz
Diego Balleza, a mexikói világbajnoki 3., olimpiai 4. műugró sajátos útját választotta a 2024-es olimpiai felkszülésének finanszírozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik