A világ egyik legjobb és legsokoldalúbb étele a tojás, elkészítése pedig bármilyen egyszerű is, vagy egyszerűnek tűnik, sok galibát tud okozni. A lágytojásnál például az, hogy hámozzuk le a héját.
Gordon Ramsay egy ramenhez készítette el a kedvenc tojását, amit hat percre rak be főni a fazékba, aztán jeges vízbe rakja át, hogy megállítsa a főzést.
Ez sokak által követett módszer, azonban, ő, mielőtt a hideg vízbe tenné a tojást, megtöri a héjat az alján és még bele is fúj. Azt mondja, azért, mert így könnyebb lehántani a tojáshéjat.
@gordonramsayofficial #Ramen needs a perfect yolky #egg to go with it….here’s my tips to make the perfect soft boiled egg from #Ramsayin10 ! #tiktokcooks #learnontiktok ♬ original sound - Gordon Ramsay
Egyes kommentelők azonban undorítónak találják a módszert, mert ők nem szeretnék, ha valaki ráfújna az ételükre – vette észre a Mirror. Ramsayt azzal vette egy másik válaszoló a védelmébe, hogy ezt természetesen nem így csinálja az éttermében a szakács, van más módszere is, ez a tojás egy otthoni fogáshoz készült.
Mikróban mindenesetre ne melegítsünk tojást.