Szórakozás

Lilu a könyvkiadókat érintő ellenőrzésekről: Ez kegyetlenség, nem gyermekvédelem

rtl
rtl
Egyebek között egy Harry Potter-könyvet is vizsgálnak, mert ha homoszexualitást jelenít meg, le kell venni az ifjúsági könyvek polcáról.

A gyermekvédelminek nevezett törvény homályos szabályozása miatt a Libri a kiadókkal egyeztet minden olyan könyvről, ami jogsértő lehet. Vizsgálat indult a másik könyvterjesztő, a Líra ellen is.

A lap szerint a Librinél és a könyv kiadójánál ellenőrzik, hogy a Harry Potter-könyvsorozat egyik kötete sértheti-e a melegellenes törvény előírásait.

Lilu a felröppent hírekre Instagram-oldalán reagált:

A hülyeségvonaton bizony nincs fék. Már csak legyintünk a sok marhaságra. De mi van azokkal a kamaszokkal, akiknek ez a könyv, film segítene önmaguk elfogadásában? Ami amúgy is nehéz nekik, sokszor minden kapaszkodó és támogatás nélkül. Ez kegyetlenség, nem gyermekvédelem. Jó, hülye vagyok… mikor számítottak a gyerekek?!

Mint ismeretes, néhány héttel ezelőtt fény derült arra, hogy a Libri a könyvesboltjaiban más kategóriába és polcokra helyezték egy magyar író, Papp Dóra könyveit, amelyek az ifjúsági helyett a szórakoztató tematikába kerültek.

Kapcsolódó
Telex: Már bírságolnak a melegellenes törvény miatt
A Libri felülvizsgálja kínálatát. A Líra ellen is eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik