Szórakozás

Túladagolásban halt meg a férfi, aki megnyitotta Kanada első drogboltját

A boltban ellenőrzött minőségű heroint, kokaint és metamfetamint árultak volna, míg a rendőrség (még a nyitás napján) be nem záratta.

Túladagolásban halt meg egy férfi, aki megpróbálta megnyitni Kanada első olyan üzletét, ahol ellenőrzött összetételű kábítószereket lehetett volna vásárolni.

Jerry Martin pénteken halt meg Vancouverben, néhány nappal azután, hogy élettársa, Krista Thomas elmondása alapján fentanil-túladagolás miatt kórházba szállították. Thomas szerint nem egyértelmű, hogy Martin valóban fentanilt akart-e használni, hiszen boltjában is éppen olyan szereket kínált volna, melyek nem tartalmazzák a herionnál akár ötvenszer is erősebb összetevőt. A korábban kokainfüggő férfi bár nem halt bele közvetlenül a túladagolásba, de szervezete olyan szintű károsodást szenvedett, hogy családja végül úgy döntött, lekapcsolják a gépekről.

Az 51 éves férfi idén májusban próbálta elindítani üzletét a vancouveri Downtown Eastside-on, ahol hírhedten sok szerhasználó él. A férfi az ártalomcsökkentés elvét követve szerette volna megnyitni boltját, ugyanis nézete szerint az emberek a traumáikat gyógyítják a kábítószerek fogyasztásával, és Martin üzletében „tiszta” szerekhez juthattak volna hozzá.

Függőséget okozó drogokat adok nekik, de ezek még mindig biztonságosabbak azoknál, amiket az utcán tudnának megvásárolni, és amelyek esetleg fentanilt vagy más, ismeretlen eredetű összetevőket tartalmaznak.

nyilatkozta korábban a férfi a Vice News-nak.

Martin boltja bezáratása miatt panasszal szeretett volna élni, arra hivatkozva, hogy Brit Kolumbia tartományban dekriminalizálták bizonyos drogok csekély mennyiségű birtoklását, azonban azokat az emberek ugyanúgy ellenőrizetlen körülmények között, az utcáról szerzik be (korábbi cikkünk a témáról itt található).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik