Szórakozás

Szikora Róbert nemcsak betiltaná Alice Cooper koncertjét, de a Kádár-korszak cenzúráját is visszasírja

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Utoljára talán a hetvenes években váltott ki szegény Alice Cooper munkássága ekkora indulatokat, mint most Szikora Róbertből, aki egyenesen az amerikai énekes (pontosabban a Hollywood Vampires nevű celebzenekar) budapesti koncertjének betiltását követelte egy interjúban a Ripost.hu-n. A cikk azóta szokatlan módon eltűnt és nem hozzáférhető, viszont jó pár egyéb sajtóorgánum szemlézte, így például a Mandiner is.

Ezekből kiderül, hogy Szikora „sátánista amerikainak” nevezte a magát már jó ideje kereszténynek valló énekest, sőt, a fiatalokat félti a 75 éves zenésztől. A HVG.hu szemléjéből az is kiderül, Szikora még a szocialista idők cenzúráját is visszasírja, mert ők legalább „meghallgatt[ák] a dalok szövegét, ha valamit károsnak találtak, azt cenzúrázták.”

Emlékezetes, hogy korábban Szikora Marilyn Manson budapesti fellépése ellen is kikelt, és arra az akciójára is utalt, amikor most azt mondta, hogy

ezt is be kellene tiltani, mint ahogy kellett volna annak a másiknak is a koncertjét, aki miatt még misét is hirdettem a Mátyás templomban! Végtelen károsak ezek. Ha nem lennék keresztény, akkor tudnék vele mit csinálni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik