Szórakozás

Eszméletlenül zuhant be a célba a tradicionális sajtgurító verseny idei győztese – Videó

Cameron Smith / Getty Images
Cameron Smith / Getty Images

Idén ismét megrendezték a hírhedt sajtgurító viadalt az angliai Glouchestershire megyében. A legtöbbeknek valószínűleg nem mond túl sokat a verseny, pedig egy gazdag múltra visszatekintő tradícióról van szó, aminek a gyökerei egészen a 15. századig nyúlnak vissza. A szabályok elég egyszerűek: a szervezők fognak egy 3 kilós Double Gloucester sajtkorongot, legurítják a Cooper’s Hill nevű domb lankáin, a versenyzők pedig utána erednek a 200 méter hosszú, kimondottan meredek távon. A sajtot utolérni szinte lehetetlen, így az győz, aki a tejtermék után elsőként ér át valahogy a célvonalon. Bár a sajtgurítás hivatalosan nem tartozik a „rendes” sportágak közé, művelői és a hagyományok tisztelői közel olyan áhitattal viseltetnek iránta, mintha legalábbis a futball-világbajnokságról lenne szó, ennek megfelelően az a 19 éves kanadai lány, Delaney Irving is a halhatatlanok közé került, aki az idei rendezvényen megnyerte a női futamot – mindezt úgy, hogy eszméletlenül zuhant a célba.

A jeleneet az alábib videóban rögzítették, ami egyúttal a verseny atmoszféráját is jól illusztrálja. Irving fekete ruhában a mezőny elején látható:


A BBC beszámolója szerint Irving már jól van, viszont amikor az elsősegélyt nyújtó sátorban elmondták neki, hogy ő nyert, alig akarta elninni.

„Arra emlékszem, hogy futok, aztán beverem a fejem, és utána itt fekszem a sátorban. Még mindig nehezen hiszem el, de csodás érzés” – részletezte emékeit és érzéseit a győztes.

A férfiak versenyét a manchesteri Matt Crolla nyerte meg. A 28 éves férfi megúszta komolyabb sérülések nélkül a viadalt, aminek nem győzött hálát adni a célba érkezés után. Amikor azt kérdezték tőle, hogy készült fel a versenyre, azt mondta: „Nem hiszem, hogy fel lehet erre készülni. Csak légy idióta”.

Akinek felkeltette a zérdeklődését a sajtgurítás, annak ajánljuk egy néhány évvel ezelőtti cikkünket, amiben alaposan kibontottuk a témát, aki pedig csak a vizuális tartalmakban merülne fel, az üsse fel a YouTube-ot, csodás összálltásokat lehet felfedezni már az első találatok között.

Kapcsolódó
Képtelenség megúszni ijesztő esések nélkül a világ legbetegebb versenyét
Hol máshol rendeznének sajt után szaladó versenyt egy meredek hegyoldalon, ha nem Angliában?!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik