Szórakozás

„Tulajdonképpen fél évig magzatpózban aludtam“ – Herczeg Zoltánt masszőr kezeli a börtön után

RTL Klub
RTL Klub
A börtönpriccs hossza tíz centivel rövidebb volt, mint a divattervező magassága.

Herczeg Zoltánra és egy másik férfira tavaly októberben csaptak le a nyomozók, drogkereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le őket. Fél év után idén áprilisban szabadultak a rácsok mögül, augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe, azaz háziőrizetbe kerültek. A divattervező május elején a Fókuszban beszélt először a börtönben töltött idejéről, illetve arról, hogy úgy véli, nem történt volna meg vele mindez, ha „nem lépett volna a hatalom tyúkszemére”.

Herczeg most a Blikknek mesélt arról, hogy a börtönben a saját testmagasságánál jóval rövidebb ágyon kellett meghúznia magát, ami komoly megpróbáltatás volt a gerincének.

Fél évig tulajdonképpen magzatpózban aludtam, hiszen az ágy csak 180 centi hosszú volt, ami épp tíz centiméterrel rövidebb nálam. Emiatt hiába próbáltam helyezkedni, valahová mindig beütöttem egy testrészem, így maradt a magzatpóz, ami alaposan igénybe vette a hátam, vállam. Ehhez hozzá jött még az a kemény fegyencedzés is, amit bent sokkal intenzívebben végeztem, mint előtte idekint

– magyarázta a lapnak.

Az itthoni ágyam két méterszer két méteres, de még azon is állandóan helyezkedem, viszont a börtönben erre nyilván nem volt lehetőségem. Fél év után pedig az ember megérzi, ha hosszú órákat tölt naponta ugyanabban az összegömbölyödött pózban.

A divattervező hozzátette, maga is meglepődött, mennyien próbáltak neki segíteni a szabadulása óta, két masszőr is járt már nála, emellett többen küldenek neki ételt is.

Mindenféle finomságot is küldenek nekem, ami hihetetlenül jól esik a börtönkoszt után. Sokan jelezték, hogy ajánlanak profi masszőrt és már jártak is nálam ketten, a kezelés sokat segített már most a hátamon. De felvettem a kapcsolatot csontkováccsal is, mert lehet, hogy drasztikusabb beavatkozásra lesz szükségem

– mondta Herczeg, aki úgy véli, a gyógyvíz is sokat segíthetne az állapotán, fürdőházba viszont jelenleg nincs lehetősége ellátogatni, hetente ugyanis mindössze egyszer hagyhatja el az otthonát két órára, hogy bevásárolhasson vagy ügyeket intézhessen.

Ami a lelki állapotát illeti, úgy érzi, nem sínylette meg a rácsok mögött töltött időszakot, és mivel korábban is nagy figyelmet a fordított a mentális egészségére, a sokadik letartóztatás-meghosszabbítást is sikerült feldolgoznia odabent.

Amikor meghosszabbítják a letartóztatást, a börtönpszichológus általában felkeresi a rabot, hogy megállapítsa, nem viseli-e meg túlzottan. Én elég erős voltam lelkileg, de ezzel nem mindenki volt így sajnos. Több öngyilkossági kísérlet is történhetett, ezek híre óhatatlanul eljuthat a többi rabhoz is, hiszen a benti egy zárt világ. A fekete, zárkából kiszivárgó füst, amikor valaki fel akarta gyújtani a matracát, azért elég feltűnő, mint ahogyan az is, ha a takarítók vért mosnak le a falról, mert valaki megpróbálta felvágni az ereit. A pszichológussal való beszélgetések engem igazából csak megerősítettek abban, hogy jó irányban haladok a magammal való munkában

– tette hozzá.

Herczeg egyébként regényt ír a börtönben töltött hónapjairól és arról, hogyan jutott el a rácsok mögé. A könyvön együtt dolgoznak a párjával, Mariannal, aki várt rá azután, hogy börtönbe került.

Kapcsolódó
Herczeg Zoltán a börtönről: Ha nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik meg
A divattervező nyomkövető eszközzel a bokáján adott interjút az RTL stábjának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik