Szórakozás

Barta Sylviáék elveszítették az első babájukat

A férjével izgatottan készültek az ultrahangvizsgálatra, ahol végül jó hírek helyett azt közölte az orvosuk, hogy a kicsinek nincs szívhangja.

Barta Sylvia a minap a Három igazság című YouTube-műsor vendége volt, ahol Palik Lászlóék arról is kérdezték, hogy a 2000-es évek elején miért vonult vissza egy időre a képernyőről, amikor úgy tűnt, a karrierje csúcsán van. Az időjós elárulta, hogy miután 2002-ben összeházasodtak a férjével, mindennél jobban vágytak egy babára, és sikerült is teherbe esnie, a kicsit viszont elveszítették.

Úgy vesztettük el a babát, hogy az első olyan ultrahang-vizsgálatra mentünk, ahová közösen lehet az apával menni. (…) Emlékszem, kint várakoztunk a folyosón, izgatottan, mint két tinédzser

– emlékezett vissza.

Végre szólítottak, bementünk. Hasi ultrahang, és nagyon sokáig nem szólalt meg az orvos. Mondta, hogy hát, sajnos itt nincs minden rendben. Óriási csönd, éreztem, hogy a mellkasomra nehezedik onnan föntről valami. Alig kaptam levegőt – egyébként most is, hogy mesélem. Azt mondta, hogy ennek a babának nincs szívhangja, ez a baba már nem él. Onnantól kezdve ott… egy darabig megsemmisültem. Nem is emlékszem, pontosan mi történt. Valahogy összeszedtük magunkat. És arra emlékszem, hogy azon a folyosón, ahol ott virgoncan vártuk, hogy bemehessünk, ott úgy mentünk ki… konkrétan azt éreztem, ólomcipőt viselek. Alig tudtam kivonszolni magam. Beültünk a kocsiba és csak ültünk, ültünk sokáig és egy szót nem tudtunk szólni.

Barta hozzátette: a fájdalmukat az is tovább tetézte, hogy rögtön meg kellett beszélniük az orvosukkal, mikor távolítják el a méhéből a halott magzatot. A műtét napján éppen befeküdt a kórházba, amikor egy újságíró felhívta, és arról érdeklődött, igaz-e, hogy babát vár. Ekkor elmondta, hogy nem szeretne nyilatkozni a témában, miután viszont a műtét megtörtént, már a címlapokon olvashatta a terhességének hírét.

Mindez még nehezebbé tette a veszteségük feldolgozását, miután ugyanis közösségbe mentek, a rajongói rendre gratuláltak neki a babaváráshoz, nem tudva, hogy elveszítette a magzatát. Emiatt döntött úgy, hogy egy időre visszavonul a képernyőtől és a közszerepléstől.

Az időjós végül nem sokkal később ismét teherbe esett, és mint mondta, bár volt benne egy egészséges aggodalom, bizakodóan tekintett a második várandósságára. Férjével két lányuk született, Zsófia 2004-ben, Dorka pedig 2006-ban.

Ajánlott videó