Szórakozás

„Te voltál a szabadság, a metsző humor, ugyanakkor a gyermeki érzékenység is” – így búcsúznak Lang Györgyitől a magyar hírességek

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Pa-Dö-Dő énekesnője 66 éves volt.

Tegnap érkezett a hír, miszerint meghalt Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő együttes énekesnője. 66 éves korában, otthonában, barátai és családja körében szombat késő délután, álmában érte a halál.

Az énekesnőről azóta folyamatosan közölnek emlékposztokat a magyar hírességek: egyesek pár sorral, mások hosszú gondolatokkal búcsúztak tőle.

Falusi Mariann és Lang Györgyi 1988-ban alapították meg a Pa-Dö-Dőt, barátságuk hosszú évtizedekre nyúlik. Falusi szavak helyett egy közösen előadott Dés és Berényi szerzeménnyel, az Ez a hely című dallal tisztelgett kolléganője emléke előtt.

Amióta csak ismerlek, Te voltál a szabadság, a belevaló, pofátlan vagányság, a metsző humor és irónia, ugyanakkor a gyermeki érzékenység, és érzelem is, csak azt hitted, ezt elrejtheted előlünk a nagyszájúságod mögé. Az egész életed szembemenés sok mindennel, leginkább a betegségeddel, ami évtizedekig békén hagyott, hogy aztán rákapcsolhasson, szembemenés az igazságtalansággal, a pozőrséggel. Kíméletlenül tisztán tudtál megítélni embereket, kvalitásokat, és nem féltél, ha kritizálni kellett. Mennyire irigyeltem Tőled a bátorságodat. Soha nem láttam szebb példát a barátság erejére, mint a Te sorsodban. Amit és ahogy Mariann és a hozzád legközelebb állók évek óta végigcsináltak, az egyszerre megható, és példamutató, iránytű mindannyiunknak

– írta Facebook-posztjában Csonka András, hozzátéve:

Szégyellem, hogy ebben nem álltam igazán mellettük. Zavarban voltam a helyzettől, attól, hogy úgy teszek, ha találkozunk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig alig szóltál pár szót, de tudtam, hogy Te is, éppúgy ahogy én, utálod a sajnálkozást. Te a stroke előttig valóban azt mutattad, teljes életet tudsz és akarsz élni. Olyat, amit sokan egészségesen sem vagyunk képesek megtenni. Duótok a vidámság, az önmagunk felvállalásának magasiskolája volt. Köszönjük az erőt, a felszabadult perceket, az önfeledt hangulatú koncerteket, a hitet, hogy lehet másképpen, igaziul is! Nyugodj békében, drága Györgyi!

Hajdú Péter annak idején a Frizbiben beszélgetett Lang Györgyivel: a minap egy, az említett adás közben készült fotóval emlékezett meg az énekesnőről.

Rónai Egon egy nevetős fotót osztott meg Langról, hangsúlyozva: szeretné, ha az énekesnőnek ez az arca maradna meg az emberekben.

Nehéz sors, nehéz élet. Sikerek, sok szeretet, betegség, küzdelem. Őszinte, egyenes, nagyszívű, nagylelkű. Györgyi ma elment, nincs többé Padödő sem. Nagyon tudott nevetni. Ez az arca maradjon meg. Jó utat, Györgyi!

– írta posztjában a műsorvezető.

Ábel Anita az Instagram-oldalán emlékezett meg az előadóról, megköszönve neki, hogy nemcsak műsorokban ültek egymás mellett, hanem baráti társaságban is.

A legbátrabb, a legszabadabb ember voltál, akit ismertem…úgy éltél, ahogy TE akartál, azt mondtad, amit TE akartál…igaz vagy. Köszönöm, hogy ültünk egymás mellett műsorban, baráti társaságban… szürkébb lett a világ. Szia, Györgyi

– olvasható a bejegyzésben, amit ide kattintva lehet megnézni.

Kapcsolódó
Meghalt Lang Györgyi
66 éves volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik