Szórakozás

Herczeg Zoltán: Nem hiányzik már az az esti egy spangli sem

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
A divattervező arról mesélt, milyen az élete a házi őrizetben.

Herczeg Zoltánt múlt októberben drogkereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le, fél év után engedték ki a börtönből, lassan egy hónapja van házi őrizetben. A divattervező a Blikknek nyilatkozott, és elmondta: sok mindenre megtanította ez a fél év.

Leginkább arra, hogy nincs jó és rossz, hanem ok és következmény van. Akármilyen büntetésem lesz is, elfogadom, és próbálom a legjobbat kihozni belőle

– fogalmazott Herczeg, aki kiemelte, újra képes tisztán élni.

Nem hiányzik már az az esti egy spangli sem, úgy tudok aludni, mint az elmúlt húsz évben sosem. Ennek a párom, Mariann is örül, pedig eddig sem vittem túlzásba a dolgot, drogdíler viszont nem vagyok, ezt leszögezem.

Bár szabadlábon van, nyomkövetőt kell viselnie, és csupán hétfőnként, két órára hagyhatja el az otthonát.

A létszükségleteimhez szükséges dolgokat intézhetem ilyenkor. Általában bemegyünk a párommal az üzletembe, ami közel van a Városligethez, ahol utána fél órát sétálhatunk. Ezek a séták feltöltenek, van, hogy rám dudálnak, integetnek az emberek vagy egyszerűen csak mosolyognak rám. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam személyesen, az interneten mocskolódó névtelenekkel pedig nem foglalkozom. Néhány perccel tizenegy előtt már otthon vagyok, nem kockáztatom meg, hogy riasszon a bokámon a jeladó

– árulta el Herczeg, aki otthon is el tudja foglalni magát: amellett, hogy a börtönben töltött időszak ihlette kollekciót tervez, könyvet is ír. Erről azt mondja, már régóta tervben volt, „ám most egy szomorú apropó, a börtön sietteti az elkészültét”.

Egy kicsit nevelő célzatúnak is szánom, főként a fiatalok számára, hogy miként kerülhetik el, hogy életre szóló hülyeséget csináljanak.

A történtek hatására edzései is keményebbek lettek:

Odabent a zárkatársaimmal sokkal komolyabban edzettem, mint előtte, és ebből ma sem engedek. A kardió azonban hiányzik, de nem merem megkockáztatni a lépcsőzést, mert félek, hogy a jeladó riaszt. A tetőre viszont jó felmenni levegőzni.

A divattervező arról is beszélt: nem tud elég hálás lenni a párjának, Mariannak, aki kitartott mellette a nehéz időszakban. Herczeg úgy érzi, a kapcsolatuk szintet lépett.

Mindketten átértékeltünk sok mindent az elmúlt időszakban, és hamarosan fel is teszem neki a nagy kérdést.

Kapcsolódó
Herczeg Zoltán a börtönről: Ha nem lépek a hatalom tyúkszemére, akkor velem ez a dolog nem történik meg
A divattervező nyomkövető eszközzel a bokáján adott interjút az RTL stábjának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik