Szórakozás

Lilu Vágó Istvánról: Az első találkozásunkkor is úgy viselkedett, mintha évek óta együtt dolgoznánk

Gálos Mihály Samu
Gálos Mihály Samu
Kollégák gyászolják a 74 éves korában elhunyt Vágó Istvánt.

74 éves korában meghalt Vágó István.

Az egykori tévés műsorvezetőről Rónai Egon a Facebook-oldalán emlékezett meg.

Vágó. A kvízmester. Sokszor mondják másokra is. De ő volt az első és voltaképpen az egyetlen, igazi. Valamiképpen mindig ragaszkodott a tudáshoz, a tudományhoz, a tényekhez. Az utolsó évtizedben harcosan politizált, megosztotta ez nyilván rajongóit – vitatkozott, érvelt, de nem akart hivatásos (megélhetési) politikus lenni. Elkötelezetten függetlennek maradni – ezt írta egy műsorunkra reagáló üzenetében évekkel ezelőtt. Remek televíziós, nagyműveltségű kolléga, akit gyászolok. István, nyugodj békében! Vágó István 75. évében, váratlanul hunyt el

– írta az ATV műsorvezetője.

Gundel Takács Gábor a Fókusz stábjának szólalt meg Vágó haláláról.

Az kétségtelen tény, hogy ő magyar televíziózásnak a megkerülhetetlen alakja. Függetlenül attól, hogy nagyon más volt, mint én, azért nagyon sokat tanultam tőle.

Rózsa György szintén az RTL-nek nyilatkozott, őt megrázta Vágó halála:

Mindig azt mondta, senki nem tudja úgy megröhögtetni, mint én. Nagyon megráz a halála, mert fiatalabb volt nálam, és nagyra becsültem a tudását, televíziós képességeit.

Lilu is vezetett műsort Vágó Istvánnal, ő az Instagramján búcsúzott a tévéstől: „Emlékszem, amikor kiderült, hogy Vágó Istvánnal fogok műsort vezetni. Nagyon régen volt… Az volt az első gondolatom, hogy úristen, ő, mit szól ehhez? Ez neki oké? Én voltam a Való Világ-os műsorvezető. Amit menő volt cikizni. Ő a kvízmester. Már akkor legenda. Ha a folyosón összetalálkoztunk volna, és visszaköszön is büszke lettem volna. Az első találkozásunktól kezdve mindig támogató volt. Kedves. Úgy viselkedett, mintha évek óta együtt dolgoznánk. A próbák, megbeszélések röhögősek, felszabadítóak voltak. Elmondhatatlanul jól esett, és önbizalmat adott. Érdekelte a VV, a reality, még a zenetévé is… minden. Ez akkor nagy lökést adott, és az egyik legjobb tévés emlékem lett, amiért mindig hálás voltam neki. Örülök, hogy ismerhettem 🖤”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lilu🌴 (@lilugram) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik