Szórakozás

Harry nem jelenhet meg apja koronázásán úgy, mint Vilmos bátyja

Paul ELLIS / POOL / AFP
Paul ELLIS / POOL / AFP
Kilóg majd a sorból.

Egyre közelebb III. Károly koronázásának a napja (egészen pontosan a következő hétvégén lesz), emiatt egyre gyakrabban érkeznek ezzel kapcsolatos hírek. Az Express például most azt írja, Harry herceg megalázó helyzetbe kerülhet az eseményen, igaz, nem először.

Azt már korábban bejelentették, hogy Károly kisebbik fia felesége, Meghan Markle nélkül érkezik a ceremóniára, ezt most azzal „tetézik”, hogy vélhetően nem viselheti katonai egyenruháját, szemben bátyjával, Vilmos herceggel.

Peter Johnston hadtörténész szerint annak ellenére nem viselheti majd az uniformját a herceg, hogy kétszer is megjárta Afganisztánt. Ehelyett öltönyben lesz, amire ki lesznek aggatva kitüntetései.

A háttérben az áll, hogy Harry és felesége korábban összezördült a családdal, és mielőtt az Egyesült Államokba költöztek volna, lemondott a feladatairól, ami miatt megfosztották királyi címeitől.

Nem először történik ez meg vele, nagyanyja, II. Erzsébet tavalyi temetésén is ez volt már a helyzet.

Az egészben az a furcsa, vélik szakértők, hogy Károly testvére, a kiskorúval elkövetett szexuális bűncselekményekkel összehozott András is pária a családban, de nem annyira, mint Harry. Bár a temetésen András is öltönyben jelent meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik