Szórakozás

Szikora Róbert Ferenc pápáról: Amit ő mond, az olyan, mintha Krisztus mondaná

TV2
TV2
Úgy véli, a pápa látogatása most egyfajta kegyelmi időszak Magyarországnak.

Ferenc pápa péntek délelőtt érkezett meg Magyarországra, egy kis Fiattal szelte át Budapestet. A szentatya látogatására a hazai előadók is nagyon készülnek: szombaton a Papp László Budapest Sportarénában Rúzsa Magdi, Szandi, Dolhai Attila, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Szőcs Reni is énekelnek majd a pápának, a napokban pedig Nagy Feró is kijelentette: egész biztosan ott lesz vasárnap a Kossuth téren, és várni fogja az áldást.

A téma kapcsán Szikora Róbert is megszólalt a Blikknek:

Ez egy kegyelmi időszak Magyarországnak. Itt van egy háború a szomszédságunkban, naponta hallunk magyar áldozatokról, kárpátaljai magyarok halnak meg.

Az énekes hangsúlyozta: igazi csodának tartja a pápa látogatását ebben a nehéz időszakban. Az pedig, mint mondja, csak természetes, hogy ő is ott lesz majd a vasárnapi szentmisén.

A pápai mise az nem akármilyen mise. Nem olyan, hogy minden nap meg lehet ismételni, vagy minden vasárnap. Egy életben az ember egyszer – magyaroknál kétszer – vehet részt. Másfél évvel ezelőtt is ott voltunk, és most sem hagyjuk ki a pápai szent misét. Mert az maga egy csoda, az az országnak, a magyar kereszténységnek a megtisztelése. Ahol tudunk, természetesen ott leszünk. Krisztusnak a földi helytartójáról beszélünk. Nem egy argentin emberről, aki egyébként vak, hanem számunkra a Szent atya az a Szent atya. Amit ő mond az olyan, mintha Krisztus mondaná.

– jelentette ki.

Az R-GO frontembere azt is elárulta a lapnak, mindössze négy napos volt, amikor csecsemőként megkeresztelték. Gyerekként járt hittanórára és templomba is, felnőttként viszont újra meg kellett térnie. Ma már minden nap látogatja a templomot, hol a délelőtti, hol a délutáni órákban.

A templomba lehet menni délelőtt meg délután, de a szentmisére kell menni. Ott van az átváltoztatás. Az egész misének az a lényege. Sok más lényege van, hogy a régi levelekből olvasunk, és beszél a pap, de az igazi lényeg az a szentmisén, amit sehol máshol nem lehet megtenni, hogy Krisztus testét és vérét magadhoz veszed. Minden nap. Az életnek a kenyerét, és a léleknek az italát

– magyarázta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik