Szórakozás

Zalatnay Sarolta a kilőtt svájci farkasról: A tettes szemébe néznék és felpofoznám

tv2
tv2
A téma szakértőjének tűnik.

A Boon.hu alapján korábban megírtuk, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében. Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt. Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A Hidasnémeti mellett kilőtt állat ügyében a Mandinder megkereste Zalatnay Saroltát, aki egyfelől nagy állatvédő hírében áll, másrészt – ahogyan azt a lap írja – az énekesnőnek volt már köze farkasmentéshez:

„A művész 1990-ben például egy farkaskölyök megmentésében is közreműködött. Egy kft. ugyanis gyertyákért és nejlonharisnyákért cserébe csaknem száz farkaskölyköt hozott be Magyarországra, nem titkoltan azzal a céllal, hogy később a prémjüket hasznosítsa. A farkaskölyköket végül a magyar állam elkobozta, és Zalatnay Sarolta is közben járt, hogy az esetről értesüljön Brigitte Bardot színésznő, aki egy állatmentő alapítványt működtetett. Bardot alapítványa végül egy franciaországi mentőközpontba helyezte el a farkaskölyköket” – írják.

Zalatnay most azt mondta:

Nonszensz, hogy védett állatokat lőnek le Magyarországon! Felháborító és remélem, hogy a tettest alaposan megbüntetik. Szívesen a szemébe néznék és biztos, hogy felpofoznám!

Az ügy további szövevényeiről itt számoltunk be:

Kapcsolódó
A svájci farkas lelövése miatt házkutatást tartottak egy nyíregyházi vadásznál
A vállalkozónak Borsodban is van ingatlanja. Ennek közelében lőhette le a farkast.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik