Szórakozás

Mesterséges intelligencia által készített modellre gerjednek a közösségi oldalon

Claudia nem létezik, mégis rengetegen fizetnek az aktképeiért a Redditen.

A minap számoltunk be róla, hogy Kuvaitban már szolgálatba állt az első mesterséges intelligencia megalkotott hírolvasó, de már a modellvilágba is kezdenek betörni az AI-generálta hölgyek.

Az Insider szerint egyre népszerűbbek Claudia, a mesterséges intelligencia által megalkotott nő fotói a Redditen, a felhasználók még fizetnek is érte, hogy láthassák a virtuális bombázó aktjait.

A sötét hajú „lányt” 19 évesként határozták meg, több felhasználó nem is sejti, hogy az AI alkotta meg őt. Néhány kommentelő megpróbálja erre felhívni a figyelmüket.

Ha már elég régóta dolgozol mesterséges intelligencia által készített képekkel, 10000 százalék biztonsággal fel tudod ismerni őket.

– írta egy felhasználó.

A Rolling Stone szerint Claudiát két informatikus hallgató hozta létre, akik nem akarták elárulni a nevüket.

Azt mondták, viccből indították a fiókot, miután olvastak egy férfiról, aki 500 dollárt (kb. 173 ezer forint) keresett valódi nők fotóival.

Ők nagyjából 100 dollárt (kb. 35 ezer forint) kaptak Claudia egy-egy képéért, amíg ki nem derült, hogy a mestetséges intelligencia vezette meg őket.

Mondhatnánk, hogy az egész fiók csak egy teszt volt, hogy kiderüljön, meg tudod-e téveszteni az embereket a mesterséges intelligencia képeivel. Őszintén szólva, nem gondoltuk volna, hogy ennyira sikeres lesz!

– mondták az alkotók a Rolling Stone-nak.

A Rolling Stone szerint Claudia a Stable Diffusion segítségével készült, olyan szavakkal generálták, mint „smink nélkül, fekete haj, vállig érő haj, egyszerű háttér, egyenes haj, frufru”.

A mesterséges intelligencia fejlődésével párhuzamosan a fotósok és művészek aggodalmukat fejezték ki, és további szabályozást kértek.

A hamisított képekkel, videókkal operáló pornósokat is sokat kritizálják, bár egyes felnőttfilmes alkotók szerint mivel a személyiséget nem lehet megalkotni, nem is kell aggódni, hogy a hamis modellek elveszik a pornósztárok munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik