Szórakozás

„Csak a feleségemre vigyáztam” – Matthew McConaughey-ék gépe zuhanni kezdett, a színész nem volt becsatolva

Albert L. Ortega / Getty Images
Albert L. Ortega / Getty Images
Márciusban történt az eset.

A Lufthansa Texasból Németországba tartó járatán hét ember megsérült és kórházba is került március elején, miután a gép komoly turbulenciát tapasztalt, sőt kényszerleszállást is végzett a pilóta. A Lufthansa Austinból Frankfurtba repült, amikor a turbulenciával szembesült, és leszállt Washington Virginia külvárosában található Dulles nemzetközi repülőtéren. A gép 1300 métert zuhant a turbulencia alatt.

A gépen utazott Matthew McConaughey és felesége, a modell Camila Alves is, ő akkor az Instagramján számolt be a rémisztő repülésről. Most McConaughey nyilatkozott először a megrázó élményről.

A lehajtható asztalka fogott meg. Nem volt becsatolva az övem, és nem is volt figyelmeztetés közvetlenül azelőtt, hogy a baj beállt. Azonnal a feleségem felé nyúltam, hogy ő be van-e csatolva. Csak rá vigyáztam.

Az ijedtség valóban nagy volt, a színész úgy érezte, nincs ráhatása, mi történik, ez még pokolibbá tette, ami a fedélzeten történt. Mindössze egymás kezét tudták fogni a feleségével, de McConaughey szerint az utasok nagyon eltérő módon reagáltak a zéró gravitáció pillanatában.

Volt, aki síri csendben ült, mások hahotáztak. De szerintem sokkot kaphattak. A vörösborod, a pohár és a tányérok, amelyeken az ételed volt, mind a levegőben lebegtek, aztán hirtelen a padlóra csapódtak.

McConaughey-t egy barátja végül becsatolta, aki egyébként pilóta is. Ő próbálta nyugtatni a színészt, aki azon morfondírozott, vajon elbírja-e a gép a zuhanást és a váratlan körülményeket.

Azt mondta, bírni fogja, fel vannak készítve ilyen eshetőségekre is a gépek, nem lesz gond. Megkérdeztem, ha bármi krach beüt, a gép tud még repülni. Igennel felelt, én pedig örültem, hogy ezt hallottam.

Megjegyezte, hogy a légiutas-kísérők nem tűntek túl magabiztosnak az eset idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik