Szórakozás

Sokkot kapott a borravaló összege láttán az ausztrál pincérnő

A nagylelkű vendég kikötötte, hogy a pénz hetven százaléka csak a pincérnőé.

Egy ausztrál belvárosi étteremben dolgozó pincérnő 10 ezer ausztrál dollárt (közel 2,5 millió forint) kapott borravalóként egy csoport vendégtől, akik steaket és tésztát ettek.

Lauren volt a pincérnő egy négyfős asztalnál a melbourne-i South Yarra városrészben található Gilson nevű étteremben, ahol a vendégeket annyira lenyűgözte a kiszolgálása, hogy 500 dolláros (kábé 120 ezer forint) fogyasztásuk hússzorosát hagyták ott borravalóként. A megdöbbent egyetemi hallgató elmagyarázta a társaságnak, hogy borravalóik az étterem huszonhárom alkalmazottja között oszlanak meg, de a kriptopénzzel vállalkozó üzletember azt mondta, csak akkor hagyják ott az összeget, ha annak 70 százalékát, azaz 7000 dollárt (kábé 1,7 millió forint) Lauren kap.

Hangosan kimondattam velük a számot, mert arra gondoltam, hogy mi van, ha túlságosan izgatott lettem, és félreolvastam egy plusz nullát vagy valami ilyesmit.

– mondta Lauren, aki a borravalónak köszönhetően részmunkaidős beosztásra váltott, hogy jobban tudjon figyelni tanulmányaira.

De a többiek sem jártak rosszul: összesen háromezer ausztrál dollárral (nagyjából 33 ezer forint) lettek aznap gazdagabbak. Az étterem személyzete fél órán át „tiszta sokkban volt”, miután a csoport távozott – mondta az étterem egy másik pincérnője a Daily Mail szerint.

A Gilson tulajdonosa, Jamie McBride is örömmel látta, hogy munkatársai külön elismerésben részesülnek:

Az ilyen nagyon kellemes, a csapat igazán különlegesnek érzi magát, amikor elismerik őket – főleg olyankor, mikor senki sem számít ilyesmire.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ALL DAY DRINKS & DINING (@gilson_southyarra) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik