Szórakozás

Fel kell oszlatni egy spontán induló, maratoni misét, akkora tömeg gyűlt össze Kentuckyban

Isten igéje, vagyis az Asbury University nevű keresztény magánegyetemen tartott kéthetes szertartás híre a TikTokon terjedt el.

Feloszlatnak egy spontán induló, majd immár 13 napja megállás nélkül folytatott istentiszteletet egy kis keresztény magánegyetem területén az Egyesült Államokban, mivel az esemény híre elkezdett terjedni a TikTokon, és többezer hívő döntött úgy, hogy elzarándokol az oktatási intézménybe – írja a Business Insider.

A szertartás még február 8-án indult egy hatezer lakossal rendelkező kisváros, a Kentucky államban található Wilmore egyetemének, az Asbury Universitynek a kápolnájában, ahol a hallgatók eredetileg csak egy szokásos istentiszteletre gyűltek össze.

A szertartásból végül egy maratoni, közel két héten át tartó csoportos ima kerekedett, melyen fiatal hívők tömege vett részt.

Sőt, az érdeklődés hatására már az esemény elején át kellett költözniük az intézmény legnagyobb előadótermébe, a Hughes Auditóriumba.

@worshiptoday Pray that this continues to spread! Jesus we need you more than ever before ❤️ (Video via Ben Bland/FB) #asbury #asburyrevival #revival ♬ original sound - Worship Today

A résztvevők által készített videók közben elárasztották a TikTokot, ahol sokan elkezdtek ébredésként hivatkozni az eseményre. A spontán szertartás kezdete óta Asbury ébredés (azaz Asbury revival) kulcsszóval feltöltött posztok elkezdtek megállíthatatlanul terjedni a közösségi oldalon, és mostanra már közel 90 millió lejátszást generáltak összesen.

Isten online terjedő igéje végül akkora tömeget vonzott Wilmore-be, hogy már el sem fértek a nagyelőadóban.  A helyi média beszámolói szerint idővel többezer hívő jelent meg a kisvárosban, akiknek a fogadására csak a Hughes Auditórium épülete előtti hatalmas tér volt elég.

@carew_ellington YESHUA. YOU ARE SO GOOD🔥 #christian #asburyrevival ♬ original sound - Carew Ellington

Azonban a helyzet odáig fajult, hogy már az egyetem vezetése is kezelhetetlennek látta azt, ezért február 19-én megosztottak egy videót a honlapjukon, melyben Dr. Kevin J. Brown igazgató szólt az Asbury University területén összegyűlt – és az oda igyekvő – hívőkhöz.

Az intézményvezető arról beszélt, hogy a csoportos imára túl nagy tömeg gyűlt össze, akik közül az iskola személyzete és a város tisztviselői már nem tudnak mindenkit elszállásolni. Ezért arra kérték a helyi hatóságokat, hogy tereljék el a forgalmat a városból.

Az egyetem együttműködik más Kentuckyban lévő potenciális helyszínekkel, mert szeretnének otthont adni a környéken máshol is az istentiszteleteknek – tette hozzá Brown, majd a további menetrendet is ismertette, miszerint az esti istentiszteletek már csak február 23-ig folytatódnak az egyetemen, de innentől kezdve a szertartásokon kizárólag a középiskolások és az egyetemisták vehetnek részt.

Amit az elmúlt hetekben ezen az egyetemen átéltünk, az semmihez sem hasonlítható, amit egész életemben tapasztaltam

– mondta az intézményvezető, majd így folytatta: „Szeretném tisztázni, hogy a városunk infrastruktúrája és intézményei egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy fogadni tudják ezt a hatalmas vendégáradatot, ami Wilmore-ba érkezett.”

A maratoni szertartásról a Business Insider szerint nemcsak a vallási vezetők, és a a keresztény zenészek zengenek ódákat online, hanem Donald Trump egykori alelnöke, Mike Pence is, aki február 17-én azt írta ki Twitterre, hogy „az Úr munkálkodik az Asburyben, és az életek örökre megváltoznak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik