Szórakozás

Tizenhárom órán át ültek egy repülőn, majd ugyanott landoltak, ahol felszálltak

NurPhoto / Contributor / Getty Images
NurPhoto / Contributor / Getty Images
Majdnem félúton járt az Emirates légitársaság Dubajból Aucklandbe tartó járata, amikor a pilóták úgy döntöttek, visszafordulnak.

Gond nélkül felszállt január 27-én Dubajban az Emirates EK448-as, Aucklandba tartó járata. Nagyjából hat és fél órával a repülés megkezdése után azonban a pilóták megtudták, hogy ítéletidő tombol a célállomáson – írja a Business Today.

Az új-zélandi Auckland környékén egyetlen nap alatt esett annyi eső, amennyi normál körülmények között egy nyáron át szokott. A repteret elárasztotta víz, így felfüggesztették minden bel-, és külföldi járat fogadását, illetve indítását.

Az Emirates gépe az Indiai-óceán fölött járt, amikor kiderült, hogy nem tud majd landolni Új-Zélandon. Mivel a gép fogadására alkalmas legközelebbi reptér is túl messze volt, a kapitány úgy döntött, visszafordul. Az utasok így közel tizenhárom órányi repülés után ugyanott landoltak, ahonnan elindultak. Az aucklandi reptéren vasárnap indult újra a forgalom.

Az Dubaj-Auckland az Emirates leghosszabb járata, a több mint 14 ezer kilométeres utat több mint 16 óra alatt teszik meg az utasszállítók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik