Szórakozás

A britek szerint Harry herceg többet ártott a királyi családnak, mint András herceg

Hannah McKay / WPA Pool / Getty Images
Hannah McKay / WPA Pool / Getty Images
Egy hajszállal előzte meg nagybátyját a népszerűtlenségi versenyben.

Noha évekkel ezelőtt magasan ő volt a favorit, a brit közvélemény most úgy véli, Harry herceg többet ártott a monarchiának, mint András herceg. Egy új felmérés azt az eredményt hozta, hogy a lakosság 42 százaléka a sussexi herceget tartja a királyi család legkártékonyabb tagjának, őt követi 41 százalékkal szexbotrányba keveredett nagybátyja.

A közvéleménykutatást a Deltapoll végezte el 1059 fő bevonásával idén januárban, pár nappal az után, hogy megjelent Harry herceg memoárja, amiben kiteregette a családi a szennyest. III. Károly másodszülött fia a legidősebb korosztály körében volt a legnépszerűtlenebb, míg a fiatalok András herceget kedvelték kevésbé.

András neve akkor sározódott be, amikor kapcsolatba hozták a pedofília miatt elítélt Jeffrey Epsteinnel. Azzal vádolták, hogy szexuálisan bántalmazott egy Virginia Giuffre nevű nőt, de végül peren kívüli egyezség született az ügyben. York hercege állítólag többmilliós kártérítést fizetett ki vádlójának, és a mai napig tagadja, hogy valaha találkozott volna vele, noha fénykép is készült kettejükről.

Harry herceg a könyvében szóvá tette, hogy nagybátyja biztonsági felügyeletét azután sem vonta meg az udvar, hogy szexuális bántalmazással gyanúsították meg, míg neki a feleségével nem biztosítottak védelmet, miután visszaléptek királyi teendőiktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik