Szórakozás

L.L. Junior a Fekete Vonat-botrányról: Ugyanolyan részesedést kaptam a profitból, mint a többiek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Tisztázta a félreértéseket a fizetéseket illetően.

Múlt hétvégén egy koncert erejéig újra összeállt a Fekete Vonat, de alig pár nappal később kiderült: a formáció feloszlott a tagok között kirobbant pénzügyi vita miatt. Mint kiderült, a fellépés minimális profitot hozott, Mohamed Fatima és Beat részesedése pedig még azt az összeget sem érte el, amit előlegként korábban felvettek a fizetésükből. A koncert szervezője azt mondta, ezt a pénztöbbletet nem fogják visszakérni a zenészektől.

L.L. Junior – aki egyébként a gázsi rá eső részét jótékony célra ajánlotta fel – szerdán Balázsék műsorában fejtette ki véleményét a történtekről. Mint elmondta, húsz éve vártak erre a koncertre, ami fantasztikusan sikerült. Úgy érezték magukat, mint „három kisgyerek, akik beszabadultak a játszótérre”. Pontosan ezért ő igyekszik csak a jóra emlékezni belőle, és nem az ügy pénzügyi oldalát előtérbe helyezni.

Nekem ugyanolyan szerződésem volt, mint a többieknek, ugyanolyan részesedést kaptunk a profitból. Az lehet, hogy egy hiba a szervezés részéről, hogy a számok nem lettek folyamatosan mondva, hogy ne hidegzuhanyként érje őket. Meg lehet érteni, hogy azt látjuk, hogy tele van az Aréna, mégis csak minimális profit van, ez sokkoló tud lenni egy kétórás szuperkoncert után. Az előadóművészetnek ezen része abszolút érthető

– mondta L.L. Junior.

A rapper elismerte, ő maga is több nyereséggel számolt, de úgy tartja, „el kell fogadni, hogy van ilyen”. Szerinte a Fekete Vonat ereje túlmutat egy ilyen méltatlan ügyön, így bízik benne, hogy amint lecsillapodnak a kedélyek, fognak még beszélni zenésztársaival.

Az együttes feloszlásáról azt mondta:

A szívünkben örökké lesz, de jelenleg most fel van függesztve a formáció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik