Szórakozás koronavírus

Elmondta egy stewardess, mi a baj a repülőkön kiosztott fejhallgatókkal

A légiutas-kísérő szerint sokszor nem cserélik ki, egyszerűen csak újracsomagolják az eszközöket. Szintén kiderült, miért érdemes vigyázni a kiosztott takarókkal és párnákkal.

Ezen a héten igazán kiművelhette magát az ember a légi utazás rejtelmeiből. Egy pilóta elmondta, hova is kerül a vécé tartalma, később pedig egy légiutas-kísérő árulta el, miért nem jó ötlet rövid nadrágban, vagy szoknyában utazni.

Most ismét jelentkezett egy stewardess, aki arról beszélt, miért érdemes többször is meggondolni, hogy használjuk-e a kiosztott ingyenes fejhallgatókat.

A LADbible szúrta ki, hogy egy  névtelen volt légiutas-kísérőtől Quorán értekezett a problémáról. Azt írta, bár a fejhallgatók vadonatújnak tűnhetnek, ez csalóka, legtöbbször már használták őket, csak újracsomagolják az utasoknak.

Ez komoly higiéniai aggályokat vet fel, hisz különböző kórokozókat, baktériumokat terjeszthetnek az emberek, ezek a problémák ráadásul a koronavírus-járvány alatt még inkább előtérbe kerültek.

A stweardess szerint a légitársaságok alig tesznek valamit azért, hogy lecseréljék ezeket a fejhallgatókat, ezért azt javasolta, az utasok inkább tegyék tönkre használat után, hogy biztosan kicseréljék őket.

De a legjobb, ha valaki a saját fül/fejhallgatóját viszi magával.

Megszólalt még egy légiutas-kísérő, aki a gépeken kiosztott ingyenes takarókról és párnákról mondta el a gondolatait.

A takarókat és párnákat újra és újra felhasználják. Csak összehajtják és elteszik a következő járatra!

– közölte, de hozzátette, hogy legalább a párna- és a fejtámlahuzatokat kicserélik.

Az ő tanácsa szintén az volt, hogy bár okozhat kisebb kellemetlenséget, inkább vigyünk magunkkal saját párnát és takarót, hogy ne több száz idegennel osszuk meg az „ágyunkat”.

A stewardessek a saját tapasztalataikról beszéltek, tehát nem biztos, hogy ezek a problémák általánosak, de azért nem árt óvatosnak lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik