Szórakozás

Ez volt a TikTok tíz kedvenc videója 2022-ben

Látták valamelyik videót korábban?

A Spotify után a TikTok kiadta a 2022-es összefoglalóját, mindegyiknek több milliós nézettsége van, ugyanakkor – írja a Verge – ezek nem a legnépszerűbb, vagy legnagyobb nézettséget elérő videók. Nem egy toplista, hanem egy szelektált gyűjtemény, így sok idén jól teljesített videót nem mutat be.

Ha például az első helyezetteket esszük az elmúlt évből. Az Egyesült Államokban a lista élén egy hatalmas csokizsiráf megépítését követhetjük nyomon, amit 308 millióan láttak. A tavalyi győztes egy drónnal felvett táncikálós videó volt, amit 314 millióan láttak, a 2020-as első helyezett pedig Bella Poarch tátogása volt az M to the B-re több mint félmilliárdos nézettséggel.

@amauryguichon Chocolate Giraffe! 🦒This 8.3ft tall 100% chocolate sculpture is my biggest creation yet. #amauryguichon #chocolate #giraffe ♬ dream river. - Woong Sun Hee

Ez egyébként nem jelenti azt, hogy kevesebben tiktokoznának, már csak azért sem, mert a toplista mindegyik videóját több százmillióan látták.

Az is érdekes ki maradt ki. Például a legtöbb követővel rendelkező Khaby Lame. Azt nem lehet tudni, hogy a TikTok mi alapján gyűjtötte össze az év végi listáját.

De jöjjön a lista. Pontosabban listák, a TikTok ugyanis nem csak egy listát adott ki, a kedvencekről külön közölt egy amerikait és egyet a világ összes többi részéről. A kedvencek mellett pedig a legnépszerűbb tippeket és a leghallgatottabb dalokat is összegezte, ezeket is külön rendszerezte az Egyesült Államokkal és a világ többi tájával kapcsolatban.

A népszerűek között az amerikai listán a már bemutatott zsiráf végzett első helyen, a második a már a tavalyi listán is szereplő Squishy, a mókus, a harmadik pedig az énekesnő, Rosalía rágós meme-je. A világlistán Rosalía a második, az első a trükköket, trendeket kommentáló, kipróbáló koreai tiktoker, @ox_zung videója, a harmadik pedig Lavannya, akinek az éneklésén meglepődik lánytestvére és apja is.

@ox_zung #stitch #이어찍기 #추천 #fyp #viral #xyzbca #korean #おすすめ ♬ 오리지널 사운드  - 원정맨 WonJeong

A globális top 10 dal pedig a következő:

  1. Yung LeanGinseng Strip 2002
  2. Nicky Youre & DazySunroof
  3. WillowWait a Minute!
  4. WZ BeatBeat Automotivo Tan Tan Tan Viral
  5. Demi LovatoCool for the Summer
  6. Duke & Jones & Louis TherouxJiggle Jiggle
  7. Bad Bunny & Chencho CorleoneMe Porto Bonito
  8. LizzoAbout Damn Time
  9. LucloverL$d
  10. Cris Mj – Una Noche En Medellín

A teljes listákat itt találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik