Szórakozás

Karácsonyfának öltözött ember végzett a húsraktár autóival

Az időszaknak megfelelő öltözéket viselő elkövetőt keresi a lengyel rendőrség, azt remélik, a videó alapján valaki felismeri.

A rendőrség keresi azt az embert, aki karácsonyfának öltözve egy húsraktár 21 járművének tette tönkre a kerekét az északnyugat-lengyelországi faluban, Warzymicében – írta a Notes from Poland.

A raktárt tulajdonló cég képviselője, Mateusz Watral a TVN24-nek arról beszélt, hogy az elkövető a telephely közelében található fákról leszedett ágakkal takarta el magát, majd hajnali egy magasságában egy lyukat vágott a kerítésen, hogy kilyukassza a kisteherautók és autók abroncsait.

Szerintem ez inkább volt egy gerillaakció, mint egy jól előkészített művelet. Útközben elveszítette az álcáját, mindenhol ágak voltak szétszórva

– nyilatkozta Watral.

A vállalat 50-60 ezer zlotyis (4,4-5,2 millió forintos) kárt szenvedett, ezért 5 ezer zlotyit (440 ezer forintot) ajánlott fel annak, aki segít az elkövető kézre kerítésében.

Szerintük az elkövető ismeri a környéket, azért ölthette magára az álcáját, mert tudta, kamerákkal figyelik a telephelyet. Azt remélik, a felvétel nyilvánosságra hozatalával valaki „felismeri őt a mozgásáról”.

Watral azt is elmondta, hogy a gumigyilkos bizonyítékokat hagyott maga után: a katonai csizmája talpnyomatát és a vérét, nagy valószínűséggel megsebesítette magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik