Szórakozás

100 ezer dollár karácsonyi prémiumot adott véletlenszerűen kiválasztott tíz dolgozójának egy cég

Gina Rinehard még 2010-ben. Fotó:TONY ASHBY / AFP
Gina Rinehard még 2010-ben. Fotó:TONY ASHBY / AFP
Az egyik nyertes csak három hónapja van a vállalatnál.

Egy kalapból húzta ki azt a tíz nevet Ausztrália leggazdagabb embere, Gina Rinehart, akik a cégénél dolgoznak és kapnak karácsony alkalmából 100 ezer ausztrál dollár (26,4 millió forint) bónuszt.

Rinehart csak a múlt héten jelentette be a Roy Hill összes munkatársának, hogy álljanak készen egy fontos bejelentésre – írta a Daily Mail egy ausztrál rádióadó alapján.

A sorsolás után a vállalat többdolgozója is megdöbbent, hogy az egyik nyerte mindössze három hónapja dolgozik a cégnél.

A nyugat-ausztráliai Roy Hill egyébként egy bánya, amit a Hancock Prospecting Groupon keresztül tulajdonol Rinehart, aki Ausztrália leggazdagabb embere, a világon pedig a hatodik legvagyonosabb nője. A Forbes 30,2 milliárd dollárra teszi a vagyonát, amit főként bányászatból és mezőgazdaságból hozott össze ő, illetve az 1992-ben elhunyt cégalapító apja.

A Roy Hill vasércbánya hatalmas, 3,2 milliárd dolláros nyereséget jelentett be a 2021-2022-es pénzügyi évben, a vasérc ára azonban csökkent a világpiacon, így az adózott eredmény 28 százalékkal volt alacsonyabb az azt megelőző pénzügyi évhez képest. A Roy Hill 70 százalékos tulajdonosa a Hancock Prospecting Group.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik