Szórakozás

PENNY Okoskonyha kihívás

Állítsd össze mentes élelmiszerekből a család ünnepi menüjét!

A karácsony közeledtével egyre aktuálisabb a kérdés: idén milyen ízletes finomságokkal rukkoljunk elő annak érdekében, hogy a család minden tagjának a kedvében járjunk? Ugye nem egyszerű a feladat! Főleg akkor, ha az ünnepi menü összeállításánál egészségtudatos szempontokat is figyelembe kell vegyünk. Íme néhány remek tipp és recept arra vonatkozóan, hogyan lehet mentes élelmiszerek felhasználásával zseniális ételeket készíteni.

PENNY Okoskonyha címmel indított izgalmas gasztronómiai kihívást hazánk egyik vezető kiskereskedelmi áruházlánca. A projektben négy egészségtudatos életmódot folytató híresség vett részt, és bizonyította, hogy mentes élelmiszerek felhasználásával is lehet mesteri fogásokat készíteni. Az influencerek a PENNY saját márkás, vegán, bio és gluténmentes Életmód termékeiből (Food for Future, MYBIO, FREE termékcsaládok) válogattak, és az ételek elkészítése után, egymást megvendégelve rendeztek egy három etapos mini vacsoracsatát.

Tatár Csilla paradicsomszósszal és gluténmentes tésztával tálalt bazsalikomos vegán golyókkal és light vanília pudinggal, a Puskás-Dallos házaspár pedig vegán burgerrel, valamint karottás gluténmentes muffinnal rukkolt elő. Utolsóként, Iszak Eszter bundázott sütőtököt készített fahéjas almacsatnival, illetve desszertként gluténmentes kókuszgolyókkal várta a többieket.

 

Az Okoskonyha kihívásról részletesebben itt olvashat: https://www.penny.hu/okoskonyha

Receptek és elkészítési mód:

Bundázott sütőtök fahéjas almacsatnival:

https://www.penny.hu/receptek/bundazott-sutotok-fahejas-almacsatnival

Gluténmentes kókuszgolyó:

https://www.penny.hu/receptek/glutenmentes-kokuszgolyo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik