Szórakozás

Kirúgták, mert nem ment el egy céges buliba – közel félmillió eurós kártérítést is kaphat

humanmade 6 Getty Images (illusztráció)
humanmade 6 Getty Images (illusztráció)
Egyértelmű győzelem a magánszférájukat féltő munkavállalók számára a francia legfelsőbb bíróságról.

Franciaország legfelsőbb bírósága, a Semmítőszék úgy döntött, hogy jogtalan volt egy tanácsadó cégnél dolgozó férfi kirúgása, akit azért bocsátottak el munkahelyéről, mert nem ment el a kollégáival italozni – írja a Vice.

A bírósági dokumentumokban T. úrként emlegetett férfit 2015-ben azért bocsátotta el a párizsi székhelyű Cubik Partners, mert egy idő után nem volt hajlandó részt venni a csapatépítőkön és a hétvégi céges társasági eseményeken – mivel az ügyvédei szerint ezek a tevékenységek „túlzott alkoholizmussal” és „promiszkuitással” járnak.

T. úr azt állította, hogy a vállalat „szórakozási” kultúrája „megalázó és tolakodó gyakorlatokat” tartalmazott, beleértve a durva becenevek használatát, vagy azt, hogy a munkahelyi rendezvények alatt megosztotta az ágyát az egyik munkatársával.A felperest „szakmai alkalmatlansága” és a céges partikultúrával való összeegyeztethetetlensége miatt kirúgó vállalat ügyvédei a bíróságon azzal érveltek, hogy a volt alkalmazott néha „törékeny és demotiváló hangnemet” ütött meg a beosztottjaival szemben, és nehezen viselte a visszajelzéseket és azt, ha valaki mást gondolt, mint ő.

A Semmítőszék azonban arra kötelezte a Cubik Partners-t, hogy fizessen T. úrnak 3 ezer euró (1,21 millió forint) kártérítést, valamint azt is közölték, hogy egy későbbi időpontban vizsgálják meg a felperes további követelését, amely 461 ezer euróról (187,24 millió forintról) szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik