A sózási technikája miatt mémmé váló török séf, Nusret Gökçe (ismertebb nevén Salt Bae) olyat mutatott, amitől talán még a Felix törzsvendégeinek is leesik az álla. Az internetes poénként szerzett népszerűségét luxusétteremlánc felépítésével kamatoztató szakács legutóbbi Instagram-posztja ugyanis egy fotó az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában, Abu-Dzabiban található steakhouse-ában kiállított számláról, melyen egy igen borsos végösszeg szerepel.
A vélhetően egy tucat vendég részvételével zajló közös vacsora végén – borravaló nélkül – 615 065 emirátusi dirhamot, azaz több mint 66,3 millió forintot kellett összedobnia a társaságnak.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Ha jobban megnézi az ember a képet, akkor láthatja, hogy volt néhány kiemelkedő tétel, amelyek nagyban hozzájárultak a végösszeg egekbe szökéséhez.
„A minőség sohasem drága” – írta a csekkről megosztott képhez az internet kedvenc szakácsa, de a kommentelők nem voltak elájulva a felvágósditól.
„Ez nem túl intelligens módja annak, hogy bemutassuk ennek az embernek az éttermét, az árait és az életmódját. Őszintén szólva az ilyen típusú posztok csak megzavarják és taszítják az emberek többségét” – idézi az egyik kritikust a LADbible nevű brit bulvárportál. „Nem számít, mennyi pénzed van, ezek az árak nevetségesek” – vetette a séf szemére egy másik hozzászóló.
Egy harmadik pedig azt reagálta a végösszeg láttán, hogy ő inkább egy lakást venne, ha lenne ennyi pénze.