Szórakozás

Megszólalt a férfi, aki a minap tojással próbálta megdobálni III. Károlyt

James Glossop - WPA Pool / Getty Images
James Glossop - WPA Pool / Getty Images
Szerinte az Egyesült Királyságot egy az egyben meg kellene szüntetni, az ország vagyonát pedig jótékony célra felajánlani.

III. Károly király és felesége, Kamilla királyné a héten York városában jártak, ahol egy férfi megpróbálta őket tojással megdobálni. Célba egyik hajítása sem talált, ellenben letartóztatták. Közrend elleni bűncselekmény vádjával december elsején kell majd bíróság elé állnia.

Kapcsolódó
Tojással akarták megdobálni III. Károlyt, a rendőrök rávetették magukat a rendbontóra
Ott nem hatósági áras az élelmiszer, ezért is meglepő, miért pazarolják így.

A 23 éves Patrick Thelwell nevű férfi a Mirrornak beszélt a történtekről. Mint mondta, azért tette, amit, mert nem a királyokban, hanem az emberek egyenlőségében hisz.

Ez egy tiltakozás az ország állapota és a fasizmusba való süllyedés ellen. (…) Az Egyesült Királyságot mint egészet meg kell szüntetni, fel kell oszlatni, és a vagyonát jóvátételként oda kell adni, hogy segítsék a világot és ellenállóképességet építsenek az éghajlati kitöréssel szemben, amit okoztak

– jelentette ki.

Amikor a férfit arról tájékoztatták, hogy III. Károly éppen olyan személy, aki évtizedek ót próbálja felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, azt felelte, „ha a brit királlyal példálózunk a témában, az jól mutatja, milyen alacsonyan van a mérce”.

Ez egy olyan ember, aki Indiából, Afrikából és mindenféle más gyarmatokból lopott ékszereket hord

– mondta a királyról.

Thelwell azt is elárulta a lapnak, hogy miután bevitték a rendőrségre, óvadék ellenében szabadlábra helyezték, továbbá megtiltották neki, hogy a király 500 méteres közelébe menjen. Eleinte az is hozzátartozott a szabadlábra helyezés feltételeihez, hogy nyilvános helyeken nem lehet nála tojás, de elmondása szerint ezt a kitételt módosították, hogy elmehessen bevásárolni. Hozzátette: miután kiengedték, dühös tömeg támadt rá, és üzenetben is több halálos fenyegetést kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik