Szórakozás

Elárulta, mennyi idő után kell kidobni egy fehérneműt, ledöbbentette a követőit

A szakértőket is megosztja a kérdés, van, aki szerint olyan gyakorisággal kell új alsóneműt venni, mint a többi ruhát, más egy évnél tovább nem tartaná a ruhatárban.

Embere válogatja, hogy ki, mikor érzi úgy, hogy elhasználta már a fehérneműjét és ki kell dobnia.

Egy TikToker azonban közzétett egy videót, amelyben arról van szó, hogy 6-12 havonta kell új alsóneműt vásárolni – írja a LADbible.

@tarashah_ comment ur oldest pair #WinterFit #WithoutTellingMe #fyp ♬ Pennies from Heaven - Louis Prima

A videó megosztotta az embereket, volt, aki túl kevésnek, mások túl soknak tartották ezt az időt, viszont több szakember is megosztotta a véleményét a témával kapcsolatban.

Dr. Chavone Momon-Nelson orvos azt mondta, hogy nincs olyan szabály, amely szerint hat hónap elteltével ki kell dobni a fehérneműt. Szerinte, ha megfelelően van kimosva, azaz eltávolítják a baktériumokat, akkor addig hordhatja az ember az alsóját, ameddig akarja. Hangsúlyozta, hogy nem arra akarja biztatni az embereket, hogy ne vegyenek új fehérneműt, de felesleges gyakrabban lecserélni ezeket, mint bármely más ruhadarabot.

Dr. Shirin Lakhani intim egészségügyi szakember viszont azt mondta, hogy a fehérneműk sok elhalt bőrszövetet, baktériumot tudnak tárolni, amelyek még a leggondosabb mosás után sem tűnnek el feltétlenül, például az olyan kórokozók, mint az E. coli Lakhani ezért azt javasolja, hogy legalább évente cseréljük le az alsóneműt. A sportoláshoz használt darabokat viszont gyakrabban kell cserélni.

Persze nem elhanyagolható tény, hogy kinek, hány fehérneműje van, mert, ha sok, akkor ritkábban használ újra egy darabot, ezért jóval később kell kidobnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik