Szórakozás

Illegális filctollviselésért csuktak le egy brit férfit

Eredetileg azért hívtak rá rendőrt, mert bunkó volt egy nővel egy peterborough-i McDonald's-ban.

Azért kell börtönbe vonulnia egy 22 éves brit férfinek, két darab vékony filctollat találtak a zsebében annak ellenére, hogy korábban bírósági végzésben tiltották meg neki, hogy filctollakat hordjon magával. De a LADbible szerint a tollakon kívül kis mennyiségű kannabisz is volt Lloyd Griffithsnél, amikor október 10-én elfogták.

A férfit még 2019-ben „jelentős” károkozásért ítélte el a bíróság, miután több üzlethelyiséget is összefirkált – az ítélet részeként egy végzésben azt is megtiltották neki öt évre, hogy filctollakat vagy hasonló, vandálkodásra alkalmas eszközöket tartson magánál.

Griffiths most azért került bajba, mert bunkó megjegyzéseket tett egy nőnek a Cambridge-től északra található Peterborough egyik McDonald’s éttermében, és végül rendőrt hívtak rá. A férfi azt állította a Peterborough Magisztrátusi Bíróságon, hogy a tollakat egy barátjától kapta, és nem állt szándékában használni őket, de ennek ellenére beismerte azt is, hogy megsértette a korábbi bírósági végzést, valamint azt is, hogy kannabisz volt nála – így végül 18 hetes börtönbüntetést kapott.

A helyi rendőrfőnök a döntés után arról beszélt, hogy reméli, ez majd mindenkinek megmutatja, mennyire komolyan veszik a bíróságok, ha egy elítélt bűnöző nem tartja be az ügyében hozott végzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik