Szórakozás

Összesen 23 kontaktlencsét távolított el páciense szeméből egy orvos Kaliforniában

A doktor 20 éves pályafutása alatt még nem tapasztalt ilyet, nem meglepő, hogy oktatóvideó lett az idős nő esetéből.

Egy kaliforniai orvos nemrég 23 kontaktlencsét távolított el egy páciense szeméből – írja az Insider.

Dr. Katerina Kurteeva a múlt hétvégén fogadott egy 70-es évei közepén járó nőt, aki arra panaszkodott hogy fájdalmai vannak, látása pedig homályos, és úgy érzi, van „valami” van szemében, amit nem tud kiszedni.

A nőnek elméletileg évente egyszer jelentkeznie kell vizsgálatra, a tavalyit kihagyta, így két éve nem vizsgálták meg a szemét.

Kurteeva elmondta, sokat gondolkozott, hogy mi lehet a probléma, egy kontaktlencs-darab szorult-e be, esetleg megsérült a szaruhártyája vagy valami fertőzést kapott el. Miután jobban megvizsgálta a pácienst, alaposan meglepődött.

@dr9 كانت تنام بعدساتها دون إخراجها فتجمعت فوق تجويف العين، الطبيبة استخرجت 23 عدسة من عين واحدة😮#صحتك#foryou #اكسبلور ♬ الصوت الأصلي - محمد العنزي

A nő alsó és felső szemhéját is felhúzta annyira, amennyire lehet, majd megkérte, hogy nézzen le. Ekkor vette észre, hogy több kontaktlencse is van egymáson. Óvatosan elkezdte eltávolítani a lencséket, de mintha soha nem akartak volna elfogyni, végül összesen 23-at távolított el.

Azt hiszem, ezzel bekerülhetek a Guinness Rekordok Könyvébe

– fogalmazott viccesen.

Kurteeva azt mondta, hogy a közel 20 éves karrierje során még soha nem látott ehhez foghatót, előfordul, hogy valaki elfelejti kivenni a kontaktlencsét éjjelre, de nem ennyiszer. Annyira rendhagyó volt az eset, hogy megkérte az asszisztensét, hogy telefonnal rögzítse az eseményeket.

A videó egyből vírusos lett, Dél-Amerika, Mexikó és Európa szemészei már oktatóanyagként is használják, amivel a napi kontaktlencse helyes használatára hívják fel a figyelmet, ami kiemelten fontos az idősek esetében.

Amikor eltávolították a 23 lencsét, az idős nő határozottan jobban érezte magát, egy hónappal később pedig már tisztán látott. Szerencséje volt, az orvos elmondása szerint legrosszabb esetben el is veszíthette volna a látását.

Rossz hír, hogy Kurteeva nem fog bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe, a sajátos rekordot ugyanis egy 68 éves nő tartja, akinek a szeméből tavaly 27 kontaktlencsét távolítottak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik