Szórakozás

Régi, hangalámondásos vhs kazettát adtunk gyerekek kezébe, hogy lássuk, mire jutnak vele

24.hu
24.hu
A 80-as évek filmfogyasztói még emlékeznek a vhs adathordozóra és az olyan filmekre is, amiknél még sufnituningos hangalámondásokkal oldották meg a szinkronnak távolról sem nevezhető magyar hangot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az interneten könnyen hozzá lehet-e jutni az ilyen típusú relikviákhoz, és ha már beszereztünk párat, akkor a mai modern kor gyerekei mit szólnak hozzá.

A kádári konszolidáció éveikben könnyen lehetett becsempészni dolgokat, így a vhs kazettákat is Az akkor legmenőbb nyugati filmek, úgy mint a Rambo, Terminátor vagy épp a Rendőrakadémia, így jutottak el hazánkba. A műsoros kazetták legtöbbje német szinkronos volt, vagyis az amerikai filmeket német szinkronnal és magyar hangalámondással lehetett csak nézni. Találtunk valakit, aki ilyen, hangalámondásos kazettákat árul a neten. Meglepő, de volt olyan vhs kazetta, ami 50 ezerért kelt el. Mai szemmel és füllel nézni ezeket a filmeket kifejezetten mulatságos:

 

Hogyan enyhíti a használtcikk-kereskedelem a túlfogyasztás negatív hatásait?

A Jófogás felhasználói 2021 során másodkézből adtak-vettek több mint 4,3 millió terméket, így 1 év alatt 125 ezer tonna szén-dioxidtól óvták meg a Földet, ami olyan, mintha 1 teljes napra nullára csökkenne Magyarország teljes károsanyag-kibocsátása. A megtakarított műanyag, alumínium és acél mennyisége pedig 2,7 milliárd LEGO kocka, 5 Eiffel-torony, 160 millió iPhone és 43 ezer autó előállításának feleltethető meg. Légy te is a körforgás része!

 

A videó a Jófogás támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik