Szórakozás

Harry herceg, Elton John és Elizabeth Hurley együtt perelnek egy brit médiacéget

Patrick van Katwijk / Getty Images
Patrick van Katwijk / Getty Images
Hatan álltak össze a Daily Mail kiadója ellen.

Egy csütörtöki sajtóközlemény szerint Harry herceg pert indít az Associated Newspapers, a Daily Mail, a The Mail on Sunday és a MailOnline kiadója ellen. A jogi offenzívához Elton John és férje, David Furnish, Elizabeth Hurley és Sadie Frost színésznők, illetve Doreen Lawrence bárónő, a néhai Stephen Lawrence édesanyja is csatlakoztak.

Ők hatan azt állítják, hogy „meggyőző és rendkívül elszomorító bizonyítékok révén arra jutottak, hogy utálatos bűncselekmények és a magánélet durva megsértésének áldozatai lettek az Associated Newspapers által”. A közlemény szerint a csoport keresetet nyújtott be, ebben azt áll, hogy olyan jogellenes gyakorlatokat alkalmaztak velük szemben, mint például lehallgató készülékeket helyeztek el az autóikban és az otthonukban, magántelefonhívásaikat rögzítették, visszaéltek a személyes adataikkal, hogy orvosi információkat szerezzenek kórházakból és egészségügyi intézményekből, valamint jogellenes módon manipulálták a bankszámláikhoz és egyéb pénzügyi tranzakcióikhoz való hozzáférést. De szerintük „ez csak a jéghegy csúcsa”.

Most összefogtak, hogy feltárják az igazságot, és teljes mértékben felelősségre vonják az újságírókat, akik közül sokan még ma is vezető pozíciót töltenek be a cégnél.

Ezek a személyek, akik a karrierjük és a magánéletük során a közérdeklődés tárgyát képezik, egyetértenek abban, hogy egy olyan világban akarnak élni, ahol a sajtó szabadon, de felelősségteljesen működik. Az igazságot képviselő sajtó valódi forrásokból szerzi az információit, és bízni lehet abban, hogy etikusan és a brit közvélemény érdekében működik

– zárul a közlemény.

A sussexi herceg egyénileg már indított pert a kiadócsoport ellen rágalmazás miatt, ennek első szakaszát nyáron megnyerte. Felesége, Meghan Markle korábban jelképes, egy font értékű kártérítést kapott a Mail on Sunday bulvárlaptól, miután sikeresen megnyerte a pert a lap ellen, amiért közzétették az apjának küldött személyes levelét 2018-ban.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik