Szórakozás

II. Erzsébet királynő halála óta tízszer annyian szeretnének corgit, mint korábban

Bettmann / Getty Images
Bettmann / Getty Images
A corgik évtizedekig voltak a királynő hű társai.

Nemcsak a kereslet ugrott meg irántuk, de az áruk is emelkedett a corgiknak II. Erzsébet halála óta, erről az Egyesült Királyság legnagyobb kisállat-kereskedése, a Pets4Homes számolt be hétfőn. Köztudottan ez a kutyafajta volt a néhai királynő kedvence.

Naponta tízszer annyian keresnek rá a corgikra a királynő temetése óta, mint az azt megelőző héten, és a regisztrált corgi tenyésztők által kért árak átlaga megduplázódott az elmúlt napokban. Egy kutya akár már 2500 fontba, vagyis több mint egymillió forintba is kerülhet. Ez drágább, mint amennyit a pandémia idején kértek értük, amikor szintén megugrott a kereslet a négylábú jószágok iránt.

II. Erzsébet királynő 18 éves korában az apjától, VI. György királytól kapta az első corgiját, Susant, és évtizedekig nevelte az ő leszármazottjait. A tenyésztésükkel a kilencvenes években hagyott fel, de utána is mindig tartott két corgi-tacskó keverék kutyát maga mellett. Kiskedvencei gyakran feltűntek mellette a hivatalos fotókon, sőt, még a 2012-es londoni olimpia nyitóünnepségére forgatott kisfilmben is szerepet kapott egyikük. Annyira szerette a corgijait, hogy személyesen felügyelte az étkeztetésüket: vacsorára mindig steaket és csirkét kaptak délután 5 órakor, amit maga a királynő szolgált fel nekik.

Két utolsó kutyája, Muick és Sandy a temetése napján is szerepet kaptak, a windsori kastélyban várták a királynő koporsójának megérkezését. Róluk most András herceg és volt felesége, Sarah Ferguson gondoskodnak.

Kapcsolódó
A királyi corgik is várták II. Erzsébetet Windsorban
Fotó készült arról, ahogyan II.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik