Szórakozás

Csősz Boglárka 2019-ben azért zárta be a törökországi üzletét, mert csinált egy számítást, amivel megjósolta a közelgő inflációt

TV2
TV2
Elmondása szerint mindenki meglepetten pislogott rá, majd amikor igaza lett, sorra kérdezgették, honnan tudta.

Csősz Boglárka a minap Palik Lászlóék Három igazság című műsorában beszélt a gyerekkoráról, a karrierjéről és zátonyra futott házasságáról is.

Kapcsolódó

A hat nyelven beszélő üzletasszony elmesélte, hogy a férjével éveken át remek párost alkottak. Úgy érzi, a munkában is nagyon jó társa volt Burak Talunak, hiszen nemcsak más üzletemberekkel, de komoly politikusokkal is szót értett, ha a férjét kísérte el egy-egy üzleti útjára.

Csősz egyébként állítja, nem a volt férje tanította meg a török nyelvre, ők a mai napig angolul beszélnek egymással. Amikor a férfi üzleti úton volt, Csősz rögtön belekezdett a nyelvtanulásba, majd létre is hozta a saját török vállalkozását, ezt azonban 2019-ben még a pandémia előtt bezárta, a műsorban pedig el is magyarázta, miért döntött így.

Még a Covid előtt egyszerűen csináltam egy számítást, és akkor azt mondtam, hogy hú, van egy húszszázalékos infláció Törökországban, ez fel fog menni legalább nyolcvanra, ha nem százra. Mindenki nézett rám, a férjemet beleértve. Mondom, én zárok

– idézte fel a 2019-es évet Csősz, akinek ekkor még mindenki azt hajtogatta, hogy biztosan nem lesz komolyabb probléma a török gazdaságban.

Mint mondja, szerinte ha valaki üzletel, mindig a legrosszabbra kell számítani, ő is így tett, és végül igaza is lett.

Ahogy bezártam a céget, három vagy négy hónap telt el, jött a Covid, teljes zuhanás. Egy éven belül nyolcvan százalékos, aztán száznyolcvan százalékos zuhanással, tehát ilyan inflációról beszélünk Törökországban, négy év alatt. Mindenki jött utána hozzám, hogy Bogi, hogy érezted meg? Hogy látod át ezt az egészet?

– folytatta az ületasszony, aki ezt követően el is árulta, hogyan gondolkodott.

Mondtam, hogy hát gyerekek, ha valaki visszatartja a pénzt, és nem forgatja, akkor abból óriási infláció lesz. Muszáj a pénzt mozgatni, forgatni kell, szépen költeni kell erre-arra, befektetni. Nem állhat a pénz a pénz otthon, ne tegyük a párnánk alá, ne gyűjtögessünk, mert elértéktelenedik bármelyik pénznem

– magyarázta Csősz, aki gyerekként kemény dolgokat élt meg, ezért úgy véli, nincs olyan amit nem lehetne megoldani, elvégre a nagyszülei generációja is túlélt egy háborús helyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik