Szórakozás

III. Károly II. Erzsébetről: Emlékszem, amikor kicsik voltunk, bejött és gyakorolta a korona viselését

Sang Tan / WPA Pool /Getty Images
Sang Tan / WPA Pool /Getty Images
II. Erzsébet gyerekei megosztották a kedvenc emlékeiket a királynőről.

A 96 éves II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, több mint 70 évnyi uralkodás után hunyt el. Négy gyereke közül hárman a BCC műsorában osztották meg kedvenc emlékeiket az édesanyjukról: köztük III. Károly, a király is, aki azokat a pillanatokat idézte fel, amikor a királynő az 1953-as koronázási ceremóniájára gyakorolt.

Kapcsolódó
Meghalt II. Erzsébet brit királynő
Az uralkodó 96 éves volt.

Soha nem felejtem el, amikor kicsik voltunk, épp fürödtünk, bejött és gyakorolta a korona viselését

– mondta III. Károly, aki ugyan hosszabban készült az uralkodásra, mint előtte bárki, nehezen éli meg a történteket.

Ő mindig itt volt nekem, beszélhettem vele mindenről. Azt hiszem, ezt mindig nagyon nehéz lesz nélkülözni.

Anna brit királyi hercegnő a családi nyaralásokra emlékezett vissza a legszívesebben. Úgy véli, a királynő nagyon kedvelte ezeket az eseményeket, hiszen végre vidéken lehetett a kutyáival és a lovaival, elszakadva az örökké figyeli szempároktól.

Eduárd wessexi gróf, II. Erzsébet legfiatalabbik gyereke a televíziós produkciók történetének egyik legmenőbb pillanataként idézte azt a felvételt, melyen a királynő együtt szerepelt Daniel Craiggel a 2012-es londoni olimpia megnyitóünnepségén.

Ott volt Daniel Craig, mint James Bond, aki a Buckingham-palotába érkezett. És mindenki ugyanarra gondolt, bárhol is járt a világban: ki fogja játszani a királynőt? És maga a királynő tette. (…) Azt hiszem, ez egy rendkívüli pillanat volt, mert megmutatta a fantasztikus csillogást és a humort. Az a tény pedig, hogy az anyám ezt teljesen eltitkolta, és a csapata sem szólta el magát, egyszerűen briliáns.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik