Szórakozás

Meghan Markle párhuzamot vont az esküvője és Nelson Mandela kiszabadulása között

Karwai Tang / WireImage / Getty Images
Karwai Tang / WireImage / Getty Images
Az apartheidellenes elnök unokája és a dél-afrikaiak kikérték maguknak a dolgot.

Meghan Markle arról beszélt egy friss interjúban, hogy az élőszereplős Oroszlánkirály 2019-es premierjén egy dél-afrikai stábtag azt mondta neki, hogy Harry herceggel való esküvője hasonló hatást váltott ki a hazájában, mint mikor véget ért Nelson Mandela 27 éves bebörtönzése 1990-ben.

Azt mondta nekem, hogy »Tudnod kell, hogy mikor beházasodtál ebbe a családba, az utcán ünnepeltünk, ugyanúgy, mint mikor Mandela kiszabadult a börtönből«

– idézte fel a hercegné.

Mandela egyik unokája, Zwelivelile Mandela azt mondta, nem lehet összehasonlítani a kettőt. Nagyapja szabadon bocsátásakor „350 évnyi gyarmatosítás és a hatvan évig tartó brutális apartheid leküzdését” ünnepelték a Dél-afrikai Köztársaságban. Nyilatkozatában kiemelte, hogy ekkor tényleg az utcára vonultak az embere, és hogy ez egy sokkal fontosabb esemény volt számukra, mint hogy Markle hozzáment egy „fehér herceghez”.

Még mindig viseljük a múlt sebeit. De Nelson Mandela ünnepe annak az eredménye volt, hogy népünk többsége utcára vonult, hogy először éljen a szavazati jogával

– fogalmazott Zwelivelile.

A dél-afrikai Twitter is felrobbant Markle szavai miatt, amit óriási tiszteletlenségnek tartanak. Több felhasználó is arról írt, hogy a sussexi hercegi pár menyegzője napján senki nem ünnepelt az utcákon.

A hercegné ugyanebben a interjúban beszélt arról, hogy tudatosan nincs jelen a közösségi oldalakon, de ez a közeljövőben megváltozhat.

Kapcsolódó
Meghan Markle elhintette, hogy visszatér az Instagramra
Korábban egyfajta influenszer volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik