Szórakozás

Nagy Feró az energiaválságról: Hihetetlen bizonytalanság következik, nekünk, embereknek erre oda kéne figyelni

Cseke Csilla / MTI
Cseke Csilla / MTI
Szerinte akkor sem fog javulni a helyzet, ha véget ér az orosz-ukrán háború.

Nagy Feró a múlt héten beszélt arról, idén jobban oda fog figyelni a fogyasztására, csak azokat a helyiségeket fűtik majd, ahol életvitelszerűen tartózkodnak is. Emellett az otthonát is át tervezi alakítani, automata lámpákat szeretne beszereltetni, amik kikapcsolnak, ha a szoba üresen marad.

Kapcsolódó
Nagy Feró: Már számolom, hogy melyik szobában kell egyáltalán fűteni
Szerinte meg kell tanulnunk spórolni az energiával.

A zenész ma a Mokka vendégeként beszélt arról, hogy számára nem idegen a takarékoskodás, hiszen maga is olyan időkben nőtt fel, amikor spórolni kellett mindennel. Úgy véli, az embereknek komolyan oda kellene figyelniük a fogyasztásukra, szerinte az energiaválság akkor sem fog eltűnni, ha véget ér az orosz-ukrán háború.

Megváltozott a világ. Tehát ha valaki most arra gondol, hogy egyszer csak vége lesz a háborúnak, és akkor helló, világ, megint minden visszatér a régi kerékvágásba… nem tér vissza már semmi. Arra kell készülnünk, hogy ez a helyzet, ami van, ez marad. Egy hihetetlen bizonytalanság következik be, és ezért nekünk, embereknek erre oda kéne figyelni

– magyarázta.

Nagy Feró szerint az emberek elkényelmesedtek, és bár annak idején ő is túlzásnak vélte, de ma már úgy érzi, hogy tényleg úgy kell spórolni, ahogyan a nagymamái tanították. Unokáinak szintén igyekszik átadni ezt a szellemet, arra tanítja őket, hogy ne pazaroljanak és ne hagyjanak ott ételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik