Szórakozás

Egy brit kocsma álláshirdetést adott fel, amibe azt is beleírták, hogy Karenek egyáltalán ne jelentkezzenek

Ritkaságszámba menő lényegretöréssel fogalmazta meg álláshirdetését egy pub Nagy-Britanniában, amivel sikerült kiborítania jelentkezők széles körét.

A Mirror írt róla, hogy a Sanddancer South Shields névre keresztelt hely üzemeltetői feladtak egy hirdetést a Facebookon, amelyben menedzserasszisztenst keresnek, és már előre jelezték, hogy a szöveg egyesek számára talán sértő lehet. Azon túl ugyanis, hogy leírták, mit várnak el az ideális jelölttől, azt is jelezték, mire – vagy jobban mondva, kikre – nem kiváncsiak egyáltalán.

Nem akarunk Kareneket

– áll feketén-fehéren a hirdetésben.

Kapcsolódó
Amikor valakinek már a frizurájáról tudod, hogy pattogni fog a vevőszolgálaton
Amerikában az 50-es, 60-as években élte népszerűsége csúcsát a Karen keresztnév, amit pejoratívvá válása miatt az emberek ma már csak elvétve adnak a gyerekeiknek. Oltásellenesség, balhégenerálás, fehér felsőbbrendűség – bemutatjuk a Karen-jelenséget.

A Karen, mint jelző az utóbbi időkben lett egyre elterjedtebb az internetes szlengben, és többnyire a középkorú, középosztálybeli, kiállhatatlan fehér nőket azonosítják velük, akiket a saját problémáikon kívül semmi nem érdekel.  Ahogy erre a szövegben is utalnak.

Bunkók vagytok, unprofesszionálisak, gyerekesek, mi vagyunk a probléma bla bla bla… Nem te vagy az, akit keresünk

– olvasható a szövegben.

A későbbiekben igyekeznek kozmetikázni a kijelentéseiket. Leírják, hogy korábban rengeteg rossz tapasztalatuk volt hasonló munkavállalókkal, miközben nekik nem nagyok az igényeik, ők csak olyan munkatársat szeretnének, akinek nincsenek kábítószer-problémái, nem akar drogot árulni a munkahelyén, nem késik a munkából, fel tudja kapcsolni a villanyt, és az sem árt, ha nincs penész a körme alatt.

Az egyenes beszéd ellenére a pubot rengeteg támadás éri a hirdetés megjelenése óta, sokan gyalázatosnak találják az efajta sztereotípiákat, és kötve hiszik, hogy ezek után lenne bárki, aki náluk akarna dolgozni. Vannak azonban olyanok is, akik respektálják a nyílt kijelentéseket, hozzátéve, hogy a tulajdonosoknak minden joga meg van ahhoz, hogy olyan embert vegyenek fel, amilyet elképzelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik