Szórakozás

Rendőrök vitték el hamis hangja miatt a bangladeshi énekest

YouTube / Hero Alom Offilcial
YouTube / Hero Alom Offilcial
Rendőrök kényszerítettek bocsánatkérésre a Hero Alom művésznevű YouTube-sztárt Bangladeshben. A férfi azt mondja, mentálisan kínozták és követelték tőle, hogy hagyjon fel a klasszikusok feldolgozásával.

Hero Alom népszerű a közösségi médiában: a YouTube-on közel másfélmillió, a Facebookon több mint kétmillió követője van. A klipjeit rengetegen nézik, legnépszerűbb, Arab dal című slágerén több, mit 17 millió megtekintés van.

A 37 éves zenésznek azonban sok a kritikusa is. Ők különösen a klasszikusok, például az irodalmi Nobel-díjas Rabindranath Tagore, illetve a nemzeti hősnek számító Kazi Nazrul Islam műveinek feldolgozása miatt dühösek az olykor hamishangú Alomra – írja az AFP.

Hero Alom augusztus 3-án azt nyilatkozta, hogy egy reggel hat órakor rendőrök hurcolták el az otthonából, nyolc órán fogva tartották és mentálisan kínozták, hogy rávegyék, többé ne adjon elő klasszikus dalokat. Egy papírt is aláírattak vele, melyben bocsánatot kér a korábbi feldolgozásokért.

Harun ur Rashid, Dakka főnyomozója azt mondta, rengeteg bejelentést kaptak Alom miatt, de a férfi bocsánatot kért a „klasszikusok megcsúfolása” miatt és azért is, mert néhány klipjében engedély nélkül viselt rendőregyenruhát.

Farook Hossain rendőrfőkapitány-helyettes ugyanakkor azt nyilatkozta, az egész történetet Hero Alom találta ki, hogy így generáljon magának népszerűséget a közösségi platformokon.

Az ügy hatalmas vihart kavart, rengetegen állnak ki Alom mellett és elítélik az alapvető jogok eltiprását. Hero Alom azóta készített egy klipet, melyben rabruhában, rács mögött énekel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik