A séf Anna Williams a Mirror című brit bulvárlapnak árulta el, hogy a tévhittel ellentétben a vajat is lehet fagyasztóban tárolni. A megfelelő módszert alkalmazva, a fagyasztás sem a vaj ízét, sem az állagát nem befolyásolja.
A titok nyitja, hogy a vajat a saját csomagolásában kell hagyni, vagy ha kisebb darabokban szeretnénk lefagyasztani, zsírálló papírba kell csomagolni, aztán pedig egy légmentesen záródó műanyagedényben kell a fagyasztóba tenni. A sótlan vajak így fél-, a sós fajták pedig akár egy egész évig is eltarthatók.
A kiolvasztásra a legjobb rászánni az időt, vagyis a lefagyasztott vajat áttenni a hűtőbe és megvárni, amíg visszanyeri eredeti textúráját. Ha hirtelen van szükség vajra, akkor mikróban is ki lehet olvasztani ez azonban odafigyelést igényel, érdemes tízmásodpercenként ellenőrizni, hol tart a folyamat.