Szórakozás

Egy fesztivál biztonsági őre lövöldözést hazudott, hogy hamarabb hazamehessen

KAMIL KRZACZYNSKI / AFP
KAMIL KRZACZYNSKI / AFP
A vége az lett, hogy egy ideig nem mehet haza.

A chicagói Lollapalooza fesztivál egy biztonsági őrét az ügyészség azzal vádolja, hogy két üzenetével hamis terrorfenyegetést tett – írta a Block Club Chicago.

A fesztivál második napján, pénteken, azaz július 29-én a 18 éves Janya Williams egy olyan névtelen üzenetet juttatott el a felettesének, hogy

Tömeges lövöldözés 4-kor a Lollapaloozán. 150 célpont van

A felettes azonnal értesítette a főnököket, és a rendőrséget. Az FBI terrorizmusellenes csoportját is értesítették a bírósági iratok szerint.

Mikor Williams felettese visszaért a csapatához a lány azt mondta, hogy a nővére figyelmeztette a Facebookon talált lövöldözési fenyegetésre. Amikor megkérték, hogy készítsen egy képernyőfotót a posztról, a lány létrehozott egy Ben Scott nevű profilt, és írt egy posztot azzal a szöveggel

Tömeges lövöldözés a Lollapalooza GrantParkban délután hatkor.

Williams, anélkül, hogy kiposztolta volna, készített róla egy képernyőfotót és elküldte a felettesének.

Az FBI és a rendőrség sürgős adatszolgáltatási kérelmet kért, és meg tudta állapítani, hogy a TextNow alkalmazásban a névtelen üzenetet Williams küldte.

Kihallgatásakor a lány elismerte, hogy ő írta az üzenetet és készítette el a bejegyzést, azért, hogy hamarabb hazamehessen.

Williams 50 ezer dollár (19 millió forint) óvadék ellenében kerülhet csak szabadlábra, akkor is csak lábbilinccsel mozoghat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik