Szórakozás

Schumacher Vanda a chipbeültető műtét miatt volt életében először kórházban

RTL Klub
RTL Klub
Ő lett az első nő Magyarországon, akinek chip van a kezében.

Schumacher Vanda, a BeleValóVilág műsorvezetője július elején beszélt először arról, hogy egy chipet szeretne beültetni a kezébe. Ez a hétvégén meg is történt, erről a műsorvezető az Instagramján számolt be, sőt videókat is mutatott a műtétről.

Lehet nem én vagyok az első a világon, de hogy az első nő Magyarországon, akinek chip van a kezében, az biztos! #ezmárajövő

kezdte bejegyzését. Azt írja, rengeteg kérdést kap a témával kapcsolatban, ezekre szeretne válaszolni a posztban.

Az én kezembe egy 28mm-es chip van beültetve, ami egy bankkártyához hasonló adóvevőt tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy egy legyintéssel fizessek bárhol telefon, pénz vagy kártya nélkül. Elsőre fura lehet, de nagyban megkönnyíti majd az életemet, hiszen látjátok, mennyit utazom, milyen kalandokon megyek keresztül, és mivel kb. három havonta kirabolnak, ezzel jobban biztonságban érzem magam.

Mint írja, egy ilyen chipet behelyezni „egyáltalán nem a világ”. Ő csak azért izgult, mert eddigi élete során nem volt még kórházban, csak forgatások alkalmával. A műtét nagyjából negyed órát vett igénybe. „Beadnak egy érzéstelenítőt, egy pici vágást ejtenek, majd kialakítanak egy kisebb helyet ahova becsúsztatják a chipet, majd összevarrják” – árulta el, hozzátéve: rajta egy svájci magánklinikán végezték el a műtétet, mert Magyarországon még nem vállalják sehol. Schumacher Vanda biztos benne, hogy ez hamarosan megváltozik.

Annak ellenére, hogy mennyire futurisztikusan hangzik, több ezer embernek van chip a kezében világszerte, amik mind különböző célokat szolgálnak. Nekem egy jó ideig most csak ez lesz, hiszen többre nincs szükségem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vanda Schumacher (@vanda.schumacher1) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik